Veelgestelde vragen

FAQ NK Indoor senioren 

LET OP: Er gelden andere inschrijfbepalingen voor technische onderdelen dan voor looponderdelen. Zo moet je voor een technisch onderdeel je beste indoor of outdoor prestatie opgeven en voor de looponderdelen moet je je beste indoor en/of outdoor prestatie opgeven. Dit heeft te maken met het omrekenen van de je prestatie naar punten volgens de ‘IAAF scoring tables’. Zie vraag 4 voor verdere uitleg.

1. Hoe werkt de betaling van het inschrijfgeld precies?

Je dient bij inschrijving direct te betaling middels iDeal. Na de screening zullen alle atleten die worden afgewezen het inschrijfgeld weer retour gestort krijgen op dezelfde rekening waarmee betaald is.

Atleten die zich voor de sluiting van de inschrijving afmelden kunnen dit kosteloos doen en ontvangen het inschrijfgeld retour. Wanneer je dit doet na de sluiting van de inschrijving is restitutie niet meer mogelijk. De reden hiervan is omdat er dan kosten worden gemaakt voor startnummers, speldjes en het gebruik van het inschrijfsysteem.
 

2. Hoe kan ik prestatieverbeteringen doorgeven als ik ben toegelaten of reserve ben?

Na de sluiting van de inschrijving is dat niet mogelijk. Je kunt vóór de sluiting van de inschrijving een prestatieverbetering mailen naar nkindoorsenioren@atletiekunie.nl . Vermeld duidelijk je naam, geb. datum, categorie, het betreffende onderdeel, je prestatieverbetering en de link naar de uitslag.

3. Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Daarna zal namelijk de screening plaatsvinden en is het niet meer mogelijk.

4. Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?

Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeld op deze website bij het nieuws. Wat verder betekent dat je je moet melden bij het meldbureau uiterlijk 1,5 uur voor aanvang van de halve finale of de finale. Na de eerste keer melden bij het meldbureau hoef je je daarna alleen nog te melden in de call room. De tijden op het definitieve tijdschema blijven van kracht.

5. Hoe worden indoor- en outdoor prestaties met elkaar vergeleken?

Voor de technische onderdelen maakt het niet uit of het een indoor of outdoor prestatie is, mits het voldoet aan de gestelde eisen zoals beschreven in de inschrijfbepalingen. Op basis daarvan wordt er een ranking gemaakt op beste prestaties.

Voor de looponderdelen geldt dat je beide prestaties kunt opgeven. Dit heeft te maken met het feit dat je op basis van de ‘IAAF scoring tables’ (ook wel de Hongaarse tabel genoemd) punten krijgt voor je prestatie. Hierdoor kan een indoor 200 m vergelijken met een outdoor 200 m, maar ook een 60 m indoor met een 100 m outdoor. Op basis van de ranking op punten wordt geselecteerd. Je beste prestatie op punten geldt voor de ranking. Met de IAAF punten calculator kan je berekenen wat de beste prestatie is om mee in te schrijven. Deze staat op bij het inschrijfformulier.

6 .Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?

Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing. Afmelden kan via een email naar: nkindoorsenioren@atletiekunie.nl

7. Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor de NK?

De uiterste datum staat in de wedstrijdbepalingen. Op de laatste dat is inschrijven mogelijk tot 23:59 uur! Schrijf tijdig in! Door ruim voor de sluitingsdatum in te schrijven zijn fouten nog te herstellen, kan je nog een prestatieverbetering doorgegeven of is nog contact met het wedstrijdsecretariaat mogelijk bij vragen / problemen. Wacht dus niet tot de laatste dag! 

8. Wanneer komen het programma en chronoloog online?

Het programma valt af te lezen aan de wedstrijdbepalingen. Het voorlopigchronoloog kan je hier vinden. Het definitieve chronoloog komt uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de NK online.

9. Wanneer kan mijn coach wel/niet mee naar de warming-up area?

Voor toegang tot de warming-up area is een accreditatie verplicht. Een coach kan een accreditatie online aanvragen voor de warming-up area.

LET OP: coaches dienen tevens in het bezit te zijn van een toegangskaart voor de desbetreffende dag.

10. Hoe zit het met deelname van buitenlandse atleten aan de NK?

Aan de NK worden in principe geen buitenlandse atleten toegelaten.

11. Kan ik via sorteren in atletiek.nu bij de 3000m naar OBP (Opgegeven Beste Prestatie) zien wie de snelste ingeschreven atleten zijn?

Nee. In 2019 werkt het sorteren van atleten voor de 3000m naar OBP (Opgegeven Beste Prestatie) NIET correct. Dit betekent dat alle prestaties die conform wedstrijdbepalingen artikel 3.l opgegeven mogen worden handmatig worden omgerekend naar de 'IAAF scoring tables'. Dit zoals vermeld in de wedstrijdbepalingen artikel 4.a.  Met de IAAF punten calculator kan je wel vooraf berekenen wat voor jouw de beste prestatie is om mee in te schrijven. 

*Aan eventuele typfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.