FAQ AA Drink NK Indoor senioren

LET OP: Er gelden andere inschrijfbepalingen voor technische onderdelen dan voor looponderdelen. Zo moet je voor een technisch onderdeel je beste indoor of outdoor prestatie opgeven en voor de looponderdelen moet je je beste indoor en/of outdoor prestatie opgeven. Dit heeft te maken met het omrekenen van de je prestatie naar punten volgens de ‘IAAF scoring tables’. Zie vraag 4 voor verdere uitleg.

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven voor de NK?

De uiterste datum staat in de wedstrijdbepalingen. Op de laatste dag is inschrijven mogelijk tot 23:59 uur! Schrijf tijdig in! Door ruim voor de sluitingsdatum in te schrijven zijn fouten nog te herstellen, kan je nog een prestatieverbetering doorgegeven of is er nog contact met het wedstrijdsecretariaat mogelijk bij vragen / problemen. Wacht dus niet tot de laatste dag! 

Hoe werkt de betaling van het inschrijfgeld precies?

Voor inschrijving hoef je niet te betalen. Indien je wordt tot gelaten voor deelname ontvang je na de screening een email met het verzoek om de betaling af te ronden. Per onderdeel waarvoor je mag deelnemen betaal je inschrijfgeld. 
Let op: Zonder betaling mag je niet deelnemen aan de wedstrijd. De email met het betalingsverzoek wordt vanuit het programma 'Atletiek.nu' verstuurd naar het emailadres dat bij inschrijven is opgegeven. 

 

Hoe worden indoor- en outdoor prestaties met elkaar vergeleken?

Voor de technische onderdelen maakt het niet uit of het een indoor of outdoor prestatie is, mits het voldoet aan de gestelde eisen zoals beschreven in de inschrijfbepalingen. Op basis daarvan wordt er een ranking gemaakt op beste prestaties.

Voor de looponderdelen geldt dat je een indoor en/of outdoor presetatie kunt opgeven. 

Let echter op bij de 3000m: Bij dit onderdeel kan worden ingeschreven met de beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 3.000 m, 5.000 m en/of 10.000 m op de baan binnen de kwalificatieperiode;

De prestaties worden vergeleken aan de hand van de IAAF Scoring Tables Calculator, aan de hand hiervan wordt de beste prestatie genomen. 

Zie de wedstrijdbepalingen voor alle informatie.

Hoe zit het met deelname van buitenlandse atleten aan de NK?

Aan de NK worden in principe geen buitenlandse atleten toegelaten.

Waarom wordt bij inschrijving gevraagd welke schoen/spike ik verwacht te dragen tijdens de NK?

World Athletics heeft recent twee belangrijke reglementswijzigingen doorgevoerd die per direct ingaan en dus ook van toepassing zijn voor Nederlandse wedstrijden en de komende Nederlandse Kampioenschappen. Vandaar dat we dit jaar bij de inschrijving vragen naar welke schoen/spike je verwacht te dragen. In de warming-up ruimte zal een meetinstrument komen zodat je voordat je naar de callroom gaat je schoenen/spikes al kunt laten checken, zodat je zeker weet dat je schoenen aan het reglement voldoen. In de callroom vindt tevens een controle plaats. 

Meer lezen over de regelementen, klik hier

World Athletics heeft een lijst gepubliceerd met goedgekeurde schoenen die voldoen aan de gestelde eisen, deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List".

Wedstrijd

Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?

Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeld op deze website bij het nieuws. Wat verder betekent dat je je moet melden bij het meldbureau uiterlijk 1,5 uur voor aanvang van de halve finale of de finale. Na de eerste keer melden bij het meldbureau hoef je je daarna alleen nog te melden in de call room. De tijden op het definitieve tijdschema blijven van kracht.

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de NK, wat moet ik dan doen?

Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing. Afmelden kan via een email naar: senioren@nkindoor.nl

Wanneer komen het programma en chronoloog online?

Het programma valt af te lezen aan de wedstrijdbepalingen. Het voorlopig chronoloog kan je hier vinden. Het definitieve chronoloog komt uiterlijk 10 dagen voor aanvang van de NK online.

Wanneer kan mijn coach wel/niet mee naar de warming-up area?

Coaches zijn dit jaar niet toegestaan in de warming-up area. 

Prestatieverbeteringen doorgeven

Hoe kan ik prestatieverbeteringen doorgeven als ik ben toegelaten of reserve ben?

Een prestatieverbetering voor de sluiting van de inschrijving kan worden doorgegeven per mail aan senioren@nkindoor.nl of door je inschrijving zelf te wijzigen via www.atletiek.nu

Een prestatieverbetering na de sluiting van de inschrijving kan tot de uiterste meldtijd per mail (senioren@nkindoor.nl) worden doorgegeven bij het wedstrijdsecretariaat. Dit verandert niet de status (toegelaten, reserve of afgewezen) van de atleet. Wel kan de plaatsing voor de toegelaten atleet van invloed zijn op de serie indeling.

Vermeld bij het doorgeven van een prestatieverbetering altijd duidelijk je naam, geb. datum, categorie, het betreffende onderdeel, je prestatieverbetering en de link naar de uitslag. 

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Daarna zal de screening plaatsvinden en is dit niet meer mogelijk.

*Aan eventuele typfouten kunnen geen rechten worden ontleend. Het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen zijn altijd leidend.

 

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK