Ambassadeurs ASICS NK U20 & U18 2023

AV SPADO kent een traditie om aan elk groot atletiekevenement een aantal ambassadeurs te verbinden. Denk hierbij aan vertegenwoordigers van het openbaar bestuur, actieve atleten, oud-atleten en talentvolle leden van de eigen vereniging. Voor het ASICS NK U20 & U18 wordt deze traditie in een eigentijds jasje in stand gehouden. In de komende tijd zullen de verschillende ambassadeurs hier gepresenteerd worden.

Atleet Fabian Biondina

In een verspringbak laat Fabian zijn persoonlijke talenten volop zien. Stond hij bij de junioren al vaak op het erepodium, bij het ASICS NK Atletiek 2022 in Apeldoorn behaalde hij de nationale titel verspringen met een afstand van 7,62 meter. Zijn sport combineert hij met een wetenschappelijke studie en daarbij levert hij ook nog zijn bijdrage als het gaat om de teamgeest binnen SPADO. Fabian mag zich sportman van het jaar 2022 noemen van Bergen op Zoom. Kortom, Fabian is een ambassadeur van het ASICS NK U20 & U18 2023 om trots op te zijn.

Fabian Biondina ver

Atleet Sven van Merode

Hoogspringen is de grote passie van Sven van Merode. In de kleuren van SPADO wist hij bij vele NK’s, zowel indoor als outdoor, bij de junioren en senioren titels en ereplaatsen te behalen bij het hoogspringen. Veel trainingsuren en een intensive samenwerking met zijn begeleidingsteam hebben hieraan bijgedragen. Als docent weet Sven nu hoe belangrijk de vorming van jongeren is en welke inspanning dit vraagt. Logisch dat hij als ambassadeur van het ASICS NK U20 & U18 2023 hoopt dat alle inspanningen van de deelnemers en organisatoren beloond worden.

Sven van Merode

Atleet Stephan Huis in ’t Veld

Atletiek kan je verder brengen! Stephan Huis in ’t Veld is een echte werper, het kogelslingeren heeft hij bij AV SPADO zelf geleerd van Jos Antheunissens. In 2022 werd hij 4e op het NK in Apeldoorn. Een sportief uitstapje bracht hem bij het bobsleeën en zo begin 2022 op de Olympische Spelen in Beijing. Nu staat hij op het punt stuurman te worden van de Nederlandse twee en viermansbob. AV SPADO is trots op de sportieve inspanningen van ambassadeur Stephan Huis in ’t Veld.

Stephan Huis in t veld

Atleet Joost Dumas

De Belgische trainer Jos Antheunissens heeft Joost bij AV SPADO alle fijne kneepjes van het kogelslingeren bijgebracht. Met een technische opleiding achter de rug is Joost een aantal jaren remmer geweest in de Nederlandse viermansbob, ontwikkelde hij een specifieke trainingsmethode voor de start van het bobben en mag hij zich sinds Beijing 2022 Olympiër noemen. Ook als oud krachttrainer is hij nog altijd een begrip bij SPADO en is de vereniging zeer blij met Joost als ambassadeur van het ASICS NK U20 & U18 in 2023.

Foto NK U18 U20 1 ambassadeur Joost

Trainer Jacqueline Goormachtigh

Op nationaal en internationaal niveau was Jacqueline Goormachtigh actief als werpster, nu deelt ze haar kennis en inzichten vol enthousiasme met jonge atleten. Als liefst 10-voudig Nederlands kampioene en olympisch atlete in Atlanta 1996, staat Jacqueline nu werpers bij als coach bij ATR en haar eigen werpersgroep Topflight Throwing Academy. Elke werper die mag delen in haar kennis weet zich professioneel gesteund. AV SPADO is zeer vereerd dat Jacqueline ambassadeur van het ASICS NK U20 & U18 2023 wil zijn.

Jacqueline Goormachtigh

Commissaris van de Koning Han Polman

Al is de heer Polman nu Commissaris van de Koning in Zeeland, als oud burgemeester klopt zijn hart ook zeker nog voor Bergen op Zoom. Juist omdat het NK U20 & U18 gericht is op de jeugd wenst hij SPADO veel energie toe bij de organisatie en alle deelnemers natuurlijk veel succes. En even uit de school klappen: ooit nam burgemeester Polman zelf deel aan de Monumentenloop door het centrum van Bergen op Zoom en stimuleerde zo het team van de Gemeente enorm.

Foto: Mechteld Jansen

Han foto Mechteld Jansen

Commissaris van de Koning mevr. Ina Adema

Brabant staat bekend om de vele (grote) sportevenementen die er vol enthousiasme worden georganiseerd. Onze Commissaris van de Koning, mevr. Adema, aarzelde dan ook geen moment toen zij gevraagd werd als ambassadeur van het NK U20 & U18 2023. Wie de jeugd heeft de toekomst en dat uitgangspunt is meer dan waar bij het mooie sportevenement wat in juni 2023 op de rol staat.

Foto: Ilse Wolf

Ina Adema 2022 foto Ilse Wolf

Wethouder Letty Demmers

Wethouder Letty Demmers juicht toe dat het NK U20 & U18 in 2023 in Bergen op Zoom wordt gehouden. De Gemeente ziet graag dat jongeren een gezonde leefstijl nastreven en goed voorbeeld doet nu eenmaal goed volgen. AV SPADO heeft een goede reputatie als het gaat om het organiseren van vooraanstaande wedstrijden, dus pakt de wethouder het ambassadeurschap graag op. Als ambassadeur hoopt zij toppers van morgen ook een medaille om te mogen hangen en natuurlijk wenst zij alle deelnemers veel sportief succes toe in juni 2023 op de atletiekbaan van Sportpark Rozenoord.

3221c38c 636e 40bd a7c1 272a42829d53 thumb1440