FAQ NK u18 & u20

Veelgestelde vragen

Inschrijven

Tot wanneer kan ik mijzelf inschrijven?

Je kunt je inschrijven tot en met 6 februari 2022 23:59 uur.

Hoe werkt mijn betaling na de inschrijving voor de NK Indoor?

Wanneer je geaccepteerd bent als atleet, dien je direct het bedrag te betalen met iDeal. Indien je inschrijving niet wordt geaccepteerd, hoef je niet te betalen.

Ik krijg een mail van het wedstrijdsecretariaat dat mijn inschrijving gewijzigd is, maar ik zie geen wijziging?

Alle opgegeven prestaties worden door het secretariaat gecontroleerd. Het resultaat van de controle wordt bij de prestatie vastgelegd en dat is dan een wijziging van je inschrijving. Kijk hier en vervolgens op 'Inschrijivingen'. Zoek je eigen naam in de lijst en ga met je curus over het onderdeel waarvoor je bent ingeschreven. Hier zie je de status van je inschrijving. Als er een vraagteken staat dan is je prestatie nog niet gecontroleerd. Als de status op ‘Afgewezen’ staat dan krijg je per mail ook een verklaring van deze afwijzing.

Kan ik bij een looponderdeel ook inschrijven met een prestatie behaald op een andere afstand (bijvoorbeeld: voor de 3000m inschrijven met een 5000m prestatie)?

Ja, dat kan! Bij de 3000m kan je inschrijven met je beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 1.500 m, 3.000 m en 5.000 m binnen de kwalificatieperiode.

Hoe worden indoor- en outdoor-prestaties met elkaar vergeleken?

Voor de technische onderdelen maakt het niet uit of het een indoor of outdoor prestatie is, mits het voldoet aan de gestelde eisen zoals beschreven in de inschrijfbepalingen. Op basis daarvan wordt er een ranking gemaakt op beste prestaties.

Voor de looponderdelen geldt dat je een indoor en/of outdoor prestatie kunt opgeven. 

Let echter op bij de 3000m: Bij dit onderdeel kan worden ingeschreven met de beste indoor en/of beste outdoor prestatie op een 3.000 m, 5.000 m en/of 10.000 m op de baan binnen de kwalificatieperiode;

De prestaties worden vergeleken aan de hand van de World Athletics Scoring Tables Calculator, aan de hand hiervan wordt de beste prestatie genomen. 

Zie de wedstrijdbepalingen voor alle informatie.

Bij het hink-stap-springen zijn limieten gesteld, wat houden die in?

Wie in de inschrijfperiode voldaan heeft aan de limieten die bij hink-stap-springen gesteld zijn, kan zich inschrijven voor de NK. Inschrijvingen met een prestatie onder de limiet worden dus niet geaccepteerd i.v.m. de veiligheid van de deelnemers. Tijdens de NK wordt namelijk gewerkt met een minimale (vaste) balkafstand. Bij de vrouwen U18 & U20 is dat 9 meter, bij de mannen U18 & U20 is dat 11 meter.

Als eerstejaars U18 atleet inschrijven met een C-junior prestatie, kan dat?

Dit kan alleen wanneer voor de behaalde prestatie dezelfde geldende specificaties (hoogte, gewicht, etc.) van toepassing zijn als bij de U18. Is dit niet het geval? Dan zal je een prestatie moeten leveren als U18 om deel te kunnen nemen aan de NK.
 

Ik wil als C-junior deelnemen aan de ASICS NK Indoor u18, kan dat?

De prestatie waarmee wordt ingeschreven, dient te zijn behaald volgens de regelgeving voor de categorie waarvoor wordt ingeschreven met betrekking tot gewichten, hordenhoogten en afstanden. Voor de 1e jaars U20/U18 kan door de Technisch Gedelegeerden een uitzondering worden gemaakt

Waarom wordt bij inschrijving gevraagd welke schoen/spike ik verwacht te dragen tijdens de NK?

World Athletics heeft recent twee belangrijke reglementswijzigingen doorgevoerd die van toepassing zijn voor Nederlandse wedstrijden en de komende Nederlandse Kampioenschappen.

Vul bij je inschrijving in atletiek.nu daarom per onderdeel in:

Merk schoenen/spikesType schoenen/spikes en of je wel of geen eigen inlegzool gebruikt (JA/NEE)

Een voorbeeld: Je loopt op Nike Zoom SD3 en je hebt geen eigen inlegzool, vul dan in: Nike - Zoom SD3 - eigen inlegzool Nee 

Dus: MERK - TYPE - eigen inlegzool (ja / nee)

World Athletics heeft een lijst gepubliceerd met goedgekeurde schoenen die voldoen aan de gestelde eisen, deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List".

Schoenen Controle
In de callroom zullen ook je schoenen/spikes worden gecontroleerd. En er zal worden gecheckt of jouw schoenen/spikes overeenkomen met de opgegeven informatie tijdens de inschrijving. In geval van eventuele records zal de desbetreffende scheidsrechter de gebruikte schoenen/spikes nogmaals controleren na afloop van het onderdeel.

In de warming-up hal is een speciale plaats gecreëerd waar je jouw schoenen/spikes kan laten controleren als je niet zeker bent of deze voldoen aan het Wedstrijdreglement. Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je schoenen/spikes draagt die voldoen aan het Wedstrijdreglement (TR5).

World Athletics publiceert een lijst met goedgekeurde schoenen/spikes. Deze kan je hier vinden. Klik op "Manuals and guidelines" en dan op "World Athletics Shoe Compliance List”.

Meer lezen over de regelementen, klik hier

Toelating en afmelden

Ik ben toegelaten/reserve voor de NK en ik heb me daarna op tijd afgemeld, moet ik dan toch inschrijfgeld betalen?

Ja, als je toegelaten bent tot de NK, direct of als reserve, dan moet je inschrijfgeld betalen, ook als je bent verhinderd of niet kan deelnemen door een blessure. 

* Dit jaar hoef je bij inschrijving niet direct te betalen. Eenmaal na betaling geldt bovenstaande.

Wanneer weet ik of ik ben toegelaten?

Wanneer de inschrijving is gesloten, vindt de selectie plaats. Op Atletiek.nu kan je zien wie er is toegelaten, wie er reserve is en wie er is afgewezen.

Wedstrijd

Wanneer kan mijn coach wel/niet mee naar de warming-up area?

Voor toegang tot de warming-up dient hier een aparte coach accrediatie te worden aangevraagd. Deze is alleen geldig in combinatie met een geldig toegangsbewijs. Atleten krijgen bij het melden een extra polsbandje dat hiervoor kan worden gebruikt. RTC coaches ontvangen een afwijkende accrerdiatiekaart die voor alle weekenden geldig is en tevens dient als toegangsbewijs.

Als de series en/of halve finales komen te vervallen, wanneer is dan de halve finale of finale?

Dit hangt af van het tijdstip wanneer duidelijk is dat er een ronde vervalt. Indien alle atleten aanwezig zijn, zullen we in overleg de (halve) finale op de dag/tijdstip van de vervallen ronde plannen. Wanneer er series en/of halve finales komen te vervallen wordt dit direct vermeldt op deze website bij het nieuws. 

Wanneer komt het tijdschema online?

Het definitieve tijdschema is gepubliceerd en kan je hier vinden.

 

Prestatieverbeteringen doorgeven

Als ik reserve ben, kan een prestatieverbetering dan tot toelating leiden?

Nee, dit kan niet meer. Je kunt tot de sluiting van de inschrijfdatum een prestatieverbetering opgeven. Vlak daarna zal namelijk de screening plaatsvinden en is het niet meer mogelijk een verbetering mee te nemen.

Als ik geblesseerd raak voor of tijdens de ASICS NK Indoor U20 & U18, wat moet ik dan doen?

Wanneer je geblesseerd raakt dien je je af te melden bij de organisatie, via deze mail [email protected]. Dit dien je uiterlijk voor de meldtijd te doen. Hoe eerder je afmeldt hoe prettiger voor je mede-atleten op de reservelijst. Blessures tijdens de NK moeten ook doorgegeven worden aan de organisatie. Zonder afmelding volgt er een boete van €25. Art. 142, Lid 4 is van toepassing.

Kan ik na de sluiting van de inschrijving ASICS NK Indoor U20 & U18 nog een prestatieverbetering doorgeven?

Een prestatieverbetering voor de sluiting van de inschrijving kan worden doorgegeven per mail aan [email protected] of via www.atletiek.nu;
Een prestatieverbetering na de sluiting van de inschrijving kan tot de uiterste meldtijd per mail worden doorgegeven aan [email protected]. Dit verandert niet de status (toegelaten, reserve of afgewezen) van de atleet. Wel kan de plaatsing voor de toegelaten atleet van invloed zijn op de serie indeling.

*Aan eventuele typefouten kunnen geen rechten worden ontleend. Daarbij zijn het wedstrijdreglement en de wedstrijdbepalingen altijd leidend.

Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK