Gemeentefunctionaris

Bijna de helft van de Nederlandse kinderen beweegt te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe (Bron Rijksoverheid). Met de ontwikkeling van Ren.Spring.Gooi onderschrijft de Atletiekunie de maatschappelijke waarde van sport en bewegen en nemen wij onze verantwoordelijkheid om de basisschooljeugd beter te leren bewegen.

Atletiek is de moeder aller sporten en vormt de basis voor vele andere sporten. Elk van de basisbewegingen in Ren.Spring.Gooi zie je terug in het sport- en beweeglandschap. De lessenserie draagt bij aan de motorische ontwikkeling van basisschoolkinderen en zorgt voor verbetering van de basisbewegingen rennen, springen en gooien. Als deze bewegingen van kinds af aan goed beheerst worden leidt het tot minder blessures en meer plezier in bewegen. Voldoende én veelzijdig bewegen heeft daarnaast ook een positieve invloed op de conditie en het welzijn van een kind.

Voorbeeldles

Omdat wij het belang van veelzijdig bewegen op jonge leeftijd onderstrepen bieden we het lessenpakket voor bassischolen kosteloos aan. Op weg naar een sportief klimaat in iedere gemeente! Ook bij jou? Meld je aan en ontvang het lessenpakket direct in je mailbox