Vakleerkracht of (buurt)sportcoach

We hoeven jou niet het belang van veelzijdig bewegen bij kinderen uit te leggen. Als gymdocent of vakleerkracht weet jij als geen ander wat bewegen met kinderen doet, zowel fysiek als mentaal. Een kind dat op jonge leeftijd de basistechnieken van bewegen leert, heeft daar zijn hele leven profijt van. Wij dragen daar graag aan bij. Want atletiek, als moeder aller sporten, heeft al deze basisbewegingen in zich! Daarom hebben wij Ren.Spring.Gooi in het leven geroepen. Een kant-en-klaar lessenpakket voor de gymles afgestemd op het beweegniveau van basisschoolleerlingen. En geen gedoe met budgetten, want we bieden het lessenpakket gratis aan. Gewoon omdat we geloven in het motto: jong bewegen, blijft bewegen!

Voorbeeldles

Ren.Spring.Gooi: makkelijk inzetbaar tijdens de gymlessen van de groepen 3 t/m 8

Met de lessenserie van Ren Spring Gooi laat je jouw leerlingen weer op een andere manier kennismaken met bewegen. De lessenserie bestaat uit achttien atletiekactiviteiten kant-en-klaar uitgewerkt zodat je zelf niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. De activiteiten zijn geclusterd tot zes atletieklessen met steeds een vak lopen, een vak springen en een vak werpen. Je kunt de vakken inzetten zoals jij wilt. Klassikaal, een discipline per les (rennen, springen of gooien) of een combinatie van de drie per les. De lessenserie is uitgewerkt op duidelijke instructiekaarten inclusief didactische tips. Laagdrempelig en makkelijk te integreren in jouw gymles.

Alle activiteiten zijn gekoppeld aan de leerlijnen die door de Stichting Leerplanontwikkeling (SL) in samenwerking met de KVLO zijn uitgewerkt.