Maatschappelijke Partner

Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking.

Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging. De Johan Cruyff Foundation wordt gesteund door een aantal vaste partners: Nationale Postcode Loterij, AkzoNobel, Seacon Logistics, COOP, TenCate Grass, Cargill, Rabobank Foundation, Ziggo, People’s Postcode Lottery, La Caixa en FC Barcelona.

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging.

www.cruyff-foundation.org

 

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Als het aan Jongeren Op Gezond Gewicht en de Atletiekunie zullen er binnen de kantines van onze clubs meer gezonde producten te vinden zijn. Met deze samenwerking willen we de clubs in het land helpen hun kantine gezonder te maken.

De vraag naar gezondere voeding bij sportkantines groeit. Maar liefst 60% van de kantinebezoekers wil meer gezonde producten in de sportkantine.* “Met het project Team:Fit laten we, samen met ambassadeur Erben Wennemars, sportclubs zien hoe je het kantineaanbod gezonder kan maken. Clubs die zich aansluiten bij Team:Fit, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, krijgen kosteloos een adviseur op bezoek. De adviseur helpt de clubs bij het organiseren van een gezonder aanbod in de sportkantine volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Hiernaast ontvangen de clubs advies over hoe zij hun clubkas gezond kunnen houden en tips over het enthousiasmeren van kantinebezoekers voor het gezondere aanbod.

Overweegt jouw club ook om het voedsel in de kantine gezond(er) te maken? Klik snel hier

*Bron: Mulier Instituut en GfK