Maatschappelijke Partner

Cruyff Foundation

Om meer gehandicapten op de atletiekbaan te krijgen bij meer verschillende atletiekverenigingen is het noodzakelijk dat het aanbod van gehandicaptenatletiek wordt verbreed en versterkt. Dankzij de samenwerking tussen de Cruyff Foundation en de Atletiekunie is het mogelijk om structureel mensen met een handicap te enthousiasmeren voor atletiek. Er worden clinics gegeven op scholen, revalidatiecentra en verenigingen. Daarnaast worden trainers en verenigingen versterkt. Ook worden er laagdrempelige wedstrijden georganiseerd waarin atleten met een handicap geïntegreerd deelnemen. Zo ontstaat een brede basis van atleten met een handicap. Vanuit deze brede basis worden talenten gescout voor een intensief talentprogramma, waarbij de basis bij de lokale vereniging ligt. De Cruyff Foundation voorziet, in samenwerking met de Atletiekunie, in het ontwikkelen van breedtesporter, naar talent, naar topsporter.

Zo geven wij samen kinderen de ruimte om te sporten en zich te ontwikkelen.

www.cruyff-foundation.org

 

Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)

Als het aan Jongeren Op Gezond Gewicht en de Atletiekunie zullen er binnen de kantines van onze clubs meer gezonde producten te vinden zijn. Met deze samenwerking willen we de clubs in het land helpen hun kantine gezonder te maken.

De vraag naar gezondere voeding bij sportkantines groeit. Maar liefst 60% van de kantinebezoekers wil meer gezonde producten in de sportkantine.* “Met het project Team:Fit laten we, samen met ambassadeur Erben Wennemars, sportclubs zien hoe je het kantineaanbod gezonder kan maken. Clubs die zich aansluiten bij Team:Fit, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, krijgen kosteloos een adviseur op bezoek. De adviseur helpt de clubs bij het organiseren van een gezonder aanbod in de sportkantine volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Hiernaast ontvangen de clubs advies over hoe zij hun clubkas gezond kunnen houden en tips over het enthousiasmeren van kantinebezoekers voor het gezondere aanbod.

Overweegt jouw club ook om het voedsel in de kantine gezond(er) te maken? Klik snel hier

*Bron: Mulier Instituut en GfK