Kwaliteit kader

Vorige

In drie stappen naar betere en tevreden trainers op jouw club!

Het moet de normaalste zaak van de wereld zijn: het opleiden en begeleiden van beginnende trainers, coaches en jeugdtrainers óp jouw club. Je hebt er als club zoveel baat bij: betere trainers, meer sportplezier, een ontwikkelgericht klimaat, tevreden ouders en een betere sfeer op de club!

Je doet dit door het aanwezige clubkader te versterken. Aandacht te geven aan jouw trainers bijvoorbeeld door trainersbegeleiding op de club in te voeren. Wij gaan voor sterke clubs door sterk kader! Dit zijn 5 voordelen van trainersbegeleiding

bron: Sportplezier.nl

Hoe?

In drie stappen naar betere en tevreden trainers op jouw club! Bekijk deze drieklapper.

Online training

Er is een nieuwe online training voor beginnende trainers beschikbaar: “Een beetje opvoeder”. Een laagdrempelige manier om de basisprincipes van het training geven te leren. Kosten van deze E-learning is € 5,- per trainer of € 100,- per jaar per club (maximaal 100 inlogs) tot en met voorjaar 2019.

Opleiden op de club:

Organiseer één of twee bijeenkomsten op de club waarin de basisvaardigheden worden verdiept. Onze niveau 2 cursussen zijn hier erg geschikt voor net als de bijscholing 4 inzichten voor trainers.
Assistent Baanatletiektrainer 2 / Assistent Looptrainer 2 / 4 inzichten voor trainers

Begeleiden op de club

Wil je aan de slag met trainersbegeleiding? Begin met een heldere visie op trainersbegeleiding en geef het een plek in je technisch beleid. Leidt trainersbegeleiders via het Coach de Coach traject op de club. Zij begeleiden jullie trainers zodat ze zich beter ontwikkelen, waardoor ze meer plezier ervaren! Dit straalt ook af op jullie atleten. De kosten van dit traject zijn € 300,- per vereniging (tot en met voorjaar 2019) daarnaast draagt Atletiekunie bij aan de financiering van dit traject.

Wie kan een trainersbegeleider worden?

In principe kan iedereen die aan het profiel voldoet de rol van CO. vervullen: een trainer, hoofdtrainer, technisch coördinator, lid van het jeugdbestuur, commissielid of een betrokken ouder die wat voor de vereniging wil betekenen. Iemand die goed kan observeren, coachende houding heeft en het vooral leuk vindt om trainers een stapje verder te brengen

Een paar voorbeelden van trainersbegeleiding
Trainersbegeleider(s) op elke club
Alexandria '66 investeert in trainersbegeleiding

Wil je meer informatie. Klik hier of neem contact op met Margot Kouwenberg.