Lessenmap atletiek en onderwijs

Vorige

Lessenmap

De Lessenmap is een fysieke map boordevol tips, handleidingen en stappenplannen geschikt voor scholen, maar ook zeker voor trainers. Deze map is ontwikkeld om de samenwerking tussen atletiekverenigingen met scholen te vergroten, vanuit de gedachte om meer jongeren te laten bewegen.

Inhoud

De Lessenmap bevat informatie over schoolgaande verenigingen, algemene informatie over het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en informatie over bewegingsonderwijs. In de map zitten verschillende atletieklessen, voorbeelden van Schoolatletiekdagen en meerdere, handige instructiekaarten. Daarnaast staat er een handleiding in met tips voor de omgang met kinderen met een handicap. De lessen die voor het basis- en voortgezet onderwijs zijn gemaakt, kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor kinderen met een handicap.

Inspiratie

De lessen zijn zo ontwikkeld dat het mogelijk is om met het standaard aanwezig basismateriaal in de gymzaal op school de lessen te kunnen geven. Het is ook mogelijk dat je de lessen niet direct overneemt, maar dat ze je kunnen inspireren tot het ontwikkelen van nieuwe lessen. Bovendien kan het ook gecombineerd worden met de verschillende jeugdprojecten van de Atletiekunie.

Kortom, de Lessenmap bevat ontzettend veel mogelijkheden, zowel in de samenwerking met scholen, als voor gebruik tijdens jeugdtrainingen binnen de vereniging. Hierbij een aantal voorbeelden van lessen uit de map, lopen, springen, werpen.

Geïnteresseerd?

Ben je geinteresseerd in deze Lessenmap en wil je hem graag in huis hebben?
Voor € 25 (exclusief verzendkosten) kun je hem bestellen. 

Hoe doe je dit?

Binnen enkele werkdagen wordt de Lessenmap verzonden.