Wedstrijdleider (10)

Vorige

Wil jij graag doorgroeien binnen de organisatie van baanatletiekwedstrijden?

Dan is de functie van wedstrijdleider misschien iets voor jou!

De wedstrijdleider is een organisator die voorafgaand en tijdens een baanwedstrijd verschillende taken heeft. Een wedstrijdleider geeft leiding aan de andere wedstrijdofficials en zorgt als manager voor faciliteiten, veiligheid en PR. Na de wedstrijd is de wedstrijdleider verantwoordelijk voor de evaluatie en de administratieve afhandeling van de wedstrijd. 

Ben jij lid van een Atletiekvereniging en wil je je inschrijven voor de opleiding Wedstijdleider? Kijk dan in dit overzicht of de opleiding bij jou in de buurt wordt aangeboden en schrijf je meteen in. Niks in de buurt maar heb je wel interesse, geef dit aan via de interesselijst.

Aanvraagprocedure opleiding voor vereniging

Doorloop onderstaand stappenplan als er meerdere geïnteresseerden zijn binnen je vereniging en de opleiding ook bij jouw vereniging georganiseerd kan worden:

  • Neem contact op met je taakcoördinator;
  • De taakcoördinator geeft aan welke voorzieningen er nodig zijn en beoordeelt in overleg of de beoogde locatie hieraan voldoet;
  • De taakcoördinator gaat op zoek naar een opleider (de opleider beoordeelt ook de eindopdracht);
  • In overleg met de opleider worden de definitieve opleidingsdagen en -tijden bepaald;
  • De taakcoördinator stuurt uiteindelijk het volledig ingevulde aanvraagformulier naar de Atletiekunie. De opleiding komt online op de website, zodat geïnteresseerden zich direct via de site kunnen inschrijven.
  • Let op: de deelnemers zijn bij de start van de opleiding minimaal 18 jaar, ze hebben de cursus jurylid algemeen (60) afgerond en zijn lid van de Atletiekunie. 

In de informatiefolder vind je informatie over o.a. de instroomeisen, de opzet, tijdpad en studielast van deze opleiding. 

Kwalificatieprofiel
Kwalificatieprofiel

Toetsplan
Toetsplan