Meedoen

Hoe maak je beter kennis met de atletieksport dan het zelf te gaan doen!? Bij een club of vereniging in de buurt want daar lopen ervaren trainers en atleten rond die je kunnen helpen met advies over de juiste techniek, het materiaal maar die er bovenal voor zorgen dat je in een gezellige sfeer je sport met anderen kunt delen.

Voor de verschillende onderdelen binnen de atletieksport leiden we trainers op. Het is verstandig om te informeren of er voor jouw favoriete onderdeel ook een trainer aanwezig is bij een atletiekvereniging. Ook kan het niveau per trainingsgroep verschillen. Bepaal dus goed voor jezelf of je kiest voor een fanatieke wedstrijdgroep of meer op zoek bent naar een gezellige recreatiegroep. Met name bij trainingen voor jonge atleten vindt een kennismaking plaats met de vele verschillende atletiekonderdelen. Je kunt dan zelf ervaren welk onderdeel het best bij je past. De specialisatie komt later. 

Bij veel verenigingen is het mogelijk om een aantal keer gratis mee te trainen om eens kennis te maken met de sport. Bekijk snel de clubs en mogelijkheden bij jou in de buurt!

Zoek een club

Lid zijn van de Atletiekunie heeft zo zijn voordelen. Als je lid bent van een atletiekvereniging of loopgroep, dan ben je ook aangesloten bij de Atletiekunie. Voor de individuele atleet heeft dit lidmaatschap zo zijn voordelen:

 • Activiteiten voor atleten
  Atletiekunieverenigingen organiseren verspreid over het land loopcursussen, clinics met topsporters, fittesten etc. 
 • Voordelen en acties van de Atletiekunie Ledenpas
  Als lid van een atletiekvereniging of loopgroep bij jouw in de buurt ben je automatisch aangesloten bij de Atletiekunie en krijg je een Atletiekunie Ledenpas. 
 • Verzekering 
  Met je lidmaatschap heb je tijdens trainingen en clubactiviteiten een aansprakelijkheidsverzekering. Een ongelukje kan natuurlijk overal gebeuren, maar dat leidt niet tot financiële tegenvallers. De verzekeringsmaatschappij biedt via verenigingen ook een ongevallenverzekering aan, zodat je gedekt bent als er ondanks alle goede voorbereidingen tijdens het beoefenen van de atletiek toch iets mis gaat.
 • Deelname aan wedstrijden en trimlopen 
   Bekijk hier de hardloopkalender!