Meedoen

Hoe maak je beter kennis met de atletieksport dan het zelf te gaan doen!? Bij een club of vereniging in de buurt want daar lopen ervaren trainers en atleten rond die je kunnen helpen met advies over de juiste techniek, het materiaal maar die er bovenal voor zorgen dat je in een gezellige sfeer je sport met anderen kunt delen.

Voor de verschillende onderdelen binnen de atletieksport leiden we trainers op. Het is verstandig om te informeren of er voor jouw favoriete onderdeel ook een trainer aanwezig is bij een atletiekvereniging. Ook kan het niveau per trainingsgroep verschillen. Bepaal dus goed voor jezelf of je kiest voor een fanatieke wedstrijdgroep of meer op zoek bent naar een gezellige recreatiegroep. Met name bij trainingen voor jonge atleten vindt een kennismaking plaats met de vele verschillende atletiekonderdelen. Je kunt dan zelf ervaren welk onderdeel het best bij je past. De specialisatie komt later. 

Wil jouw kind op atletiek maar is er thuis geen geld voor? Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie van de club en eventueel de benodigdheden zoals sportkleding en –schoenen. 

Bij veel verenigingen is het mogelijk om een aantal keer gratis mee te trainen om eens kennis te maken met de sport. Bekijk snel de clubs en mogelijkheden bij jou in de buurt! 

Zoek een club