10 Nederlanders naar Lissabon voor EK Cross

25 november 2019
Topatletiek Vorige

De SPAR European Cross Country Championships worden dit jaar voor de 26e keer georganiseerd. Een team van 10 Nederlandse atleten wordt afgevaardigd naar Lissabon waar zondag 8 december het EK Cross plaatsvindt.

Deze editie is de Portugese hoofdstad Lissabon het strijdtoneel voor de medailles. Het Bela Vista Park, waar het EK Cross parcours gelegen is, is een van de grootste open gebieden binnen de stadsgrenzen van Lissabon en kent een oppervlakte van 85.000 m2. Het park wordt vaak gebruikt als locatie voor grote concerten of sportevenementen zoals dit. 

Technisch directeur Ad Roskam maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op prestaties tijdens de Warandeloop die gisteren plaatsvond. 

"Nederland is vertegenwoordigd door een jonge generatie atleten met een 'onder 20' en 'onder 23' team en twee senioren. Zij zullen de rijke historie van Nederlandse atleten bij het EK cross moeten voortzetten nu een aantal oudere atleten zich om verschillende redenen niet hebben gekwalificeerd", aldus Ad Roskam.
 

Nederlands Team EK Cross

Mannen U20 Club
Job IJtsma HAC '63
Tim Verbaandert Eindhoven Atletiek
Ilian Martens AV Cifla
Ryan Oosting Atletiekunie

 

Vrouwen U23 Club
Diane van Es PAC
Jasmijn Bakker AV Triathlon
Jasmijn Lau Ciko '66
Famke Heinst AV de Liemers

 

Mannen (senioren) Club
Mike Foppen AV Cifla
Stan Niesten DEM

 

Het begeleidingsteam bestaat uit Guido Hartensveld (coach), Nils Pennekamp (coach) en fysiotherapeut Luc Schout.

Foto: Erik van Leeuwen (EK Cross Tilburg, 2018)

EK