2019: een uitgebreide atletiekzomer!

04 september 2018
Wedstrijden Vorige

De wedstrijdkalender voor 2019 is bekend. Met de eerste competitiewedstrijd begin april, de Nederlandse kampioenschappen eind juli en de WK Atletiek in Doha eind september hebben we in 2019 een bijzonder lang baanseizoen op de kalender staan.

Wedstrijdseizoen start met de CD junioren competitie

Het eerste startschot van de competitie valt op zaterdag 6 april voor de CD Junioren. In april gaan alle overige competities ook van start met de eerste ronde. Waarbij september wederom de maand is met alle competitie finales en promotie/degradatie wedstrijden.

Topmeetings in Pinksterweekend

Het Pinksterweekend is omgetoverd tot een echt ‘atletiekweekend’. Om te beginnen de Gouden Spike in Leiden op zaterdag 8 juni. Op zondag 9 juni de prestigieuze FBK Games in Hengelo en op tweede pinksterdag de T-Meeting in Tilburg.

ASICS NK Atletiek eind juli

In het laatste weekend van juli is Den Haag het decor voor de ASICS NK Atletiek 2019. Vanwege de uitgebreide internationale kalender, met veel internationale toernooien laat in het seizoen, valt de NK Atletiek dit jaar later in de zomer dan voorgaande edities. Dit geeft atleten de ruimte om een uitgebreid baanseizoen te plannen met als piek de NK Atletiek. De gastheer van dit kampioenschap, Haag Atletiek, gaat er een geweldige editie van maken.

Bekijk hier de hele kalender en zet de data alvast in je agenda!

Foto: Coen Schilderman

NK