AA Drink Talententeam 2018 bekend

12 december 2017
Talentontwikkeling Vorige

Met trots presenteren we vandaag het nieuwe AA Drink Talententeam voor 2018. De sponsorovereenkomst tussen de Atletiekunie en AA Drink zal in 2018 inmiddels haar 33e jaar in gaan. Daarmee is dit een van de langstlopende partnerships binnen de Nederlandse sportsponsoring.

De belangrijkste speerpunten binnen de samenwerking tussen AA Drink en de Atletiekunie zijn de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen (indoor, outdoor en cross) waar AA Drink sponsor en officiële supplier is én uiteraard het nieuw geformeerde AA Drink Talententeam. De leden van het AA Drink Talententeam worden aangekleed door Atletiekunie-partner ASICS.

AA Drink Talententeam 2018: een opvallend jonge groep talenten

In 2018 bestaat het team wederom uit zes talentvolle atleten. Drie van hen kennen we van afgelopen jaar. 400 meter loper Jochem Dobber (AV Suomi, 20 jaar), werper Wout Zijlstra (AV Horror, 20 jaar) en meerkamper Rik Taam (AV Zaanland, 21 jaar). Nieuw in 2018 zijn 110 meter hordeloper Liam van der Schaaf (Phanos, 19 jaar), meerkamper Rafael Raap (PAC Rotterdam, 18 jaar) en werpster Jorinde van Klinken (Groningen Atletiek, 17 jaar).
 
“Het AA Drink Talententeam bestaat in 2018 uit een opvallend jonge groep talenten. Uiteraard een groep talenten van wie we verwachten dat zij in de toekomst op hoog niveau zullen presteren. De stap naar het internationale senioren niveau is echter een grote en daarom is het goed dat we samen met AA Drink deze talenten extra kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling, niet alleen prestatief maar ook in zaken als omgaan met media, managers en sponsoren, optimale coaching en alle andere loopbaankeuzes in het bestaan van een topsporter”, aldus technisch directeur Ad Roskam. 

‘Sport en bewegen stimuleren onder de Nederlandse jeugd’

Guido Gielen, Marketing Manager AA Drink, is ook verheugd. “We werken al vele jaren nauw samen met de Atletiekunie en zijn blij dat we vanuit die samenwerking dit partnership ook de komende twee jaar kunnen voortzetten. Het AA Drink Talententeam is een voorbeeld van een duurzame relatie die de lange termijn hoog in het vaandel draagt. Het project is daarmee één van de langst lopende talentenprogramma's binnen de sportwereld. Met dit partnership wil AA Drink vooral sport en bewegen stimuleren onder de Nederlandse jeugd. We laten hiermee zien wat sport op jonge leeftijd voor je kan doen: het houdt je fit en je schept prachtige kansen voor de toekomst! Samen versterken we de atletieksport vanaf de wortel en laten we haar groeien. Daar zijn we als het nummer 1 sportdrankenmerk trots op.” 

AA Drink officiële supplier

AA Drink is al bijna 20 jaar de officiële sportdrank van de Atletiekunie. Naast ondersteuning van AA Drink bij door de Atletiekunie georganiseerde evenementen en activiteiten, voorzien zij de nationale selecties, deelnemers aan Nederlandse Kampioenschappen en loopsportactiviteiten van de juiste sportdrank op het juiste moment. Zo draagt AA Drink bij aan de topprestaties van alle Nederlandse atleten, ongeacht niveau of leeftijd. Daarnaast ondersteunt AA Drink al jaren een aantal veelbelovende atletiektalenten op weg naar de top met het AA Drink Talententeam project. Dit Talententeam is een belangrijke stapsteen geweest voor menig bekende topatleten zoals Dafne Schippers, Nadine Visser en Anouk Vetter. Het AA Drink Talententeam is één van de langst lopende talentprogramma's binnen de Nederlandse sport.