AA Drink talententeam in vorm tijdens de ASICS NK Atletiek

28 juni 2018
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Het AA Drink talententeam deed goede zaken tijdens de ASICS NK Atletiek. Van de in totaal zes atleten verschenen er vier aan de start bij de NK. In totaal wist het team 6 medailles te behalen, waarvan 1 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen.

Drie medailles voor Jorinde van Klinken

Jorinde van Klinken verscheen in totaal bij maar liefst drie werponderdelen aan de start. Op alle drie de onderdelen wist zij een plek te veroveren op het podium. Bij het kogelslingeren kwam zij tot een afstand van 56,98 meter wat goed was voor het brons. Met discuswerpen eindigde van Klinken op de tweede plek met een afstand van 57,10 meter. Van Klinken heeft zich op dit onderdeel zowel voor de Wereldkampioenschappen onder 20 jaar als voor de EK Atletiek in Berlijn geplaatst. Met een stoot van 15,66 meter eindigde van Klinken bij het kogelstoten als derde. Bij de WK onder 20 jaar zal zij ook op dit onderdeel uitkomen voor de Nederlandse ploeg. Dit toernooi vindt plaats van 10 tot en met 15 juli in het Finse Tampere.

Goud voor tienkamper Rik Taam

Rik Taam kwam tijdens de ASICS NK Atletiek in actie op de tienkamp. Hij wist bij maar liefst acht van de 10 onderdelen in de top drie te eindigen. Bij het verspringen noteerde hij de verste afstand van het hele deelnemersveld met 7,10 meter. Ook bij het hoogspringen liet hij zijn grote klasse zien door over de 2.02 meter te springen. Met een puntentotaal van 7628 punten veroverde Taam het goud op de tienkamp.

Jochem Dobber verrast met zilver op de 400 meter

In de finale 400 meter wist Jochem Dobber iedereen te verrassen door als tweede te finishen. In een tijd van 47.23 sec. eindigde hij vlak achter Tony van Diepen die het goud mee naar huis nam.

Liam van der Schaaf eindigt als tweede op de 110 meter horden

Op de 110 meter horden heeft Liam van der Schaaf een zilveren medaille gewonnen. Hij finishte in een tijd van 14.16 sec. achter clubgenoot Koen Smet.

Foto's: Coen Schilderman