Aanvullende publicatie kwalificatie-eisen en procedures

27 april 2021
Topatletiek Vorige

Aanvullende publicatie kwalificatie-eisen en procedures Internationale Evenementen 2021


Vervangend toernooi EK onder 18

Zoals bekend, is het EK onder 18 dat deze zomer in Rieti gehouden zou worden, komen te vervallen. De Atletiekunie is druk bezig om in samenwerking met een aantal andere landen een alternatieve wedstrijd voor de leeftijdsgroep onder 18 te vinden. De kwalificatie-eisen blijven gelijk aan die voor het EK onder 18 in Rieti, de kwalificatie-periode eindigt echter wat eerder. Omdat nog niet alle details beken zijn, moeten kandidaten rekening houden met een kwalificatieperiode tot en met half juli. Zodra meer bekend is, publiceren we verdere details.

Kwalificatiewedstrijden mei en juni 2021

De Atletiekunie heeft toestemming gekregen om samen met een aantal verenigingen een tiental wedstrijden te organiseren in de maanden mei en juni. Onder de 'Uitzondering Topsport' is deze garantie verkregen zodat atleten zich hier kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen en de andere internationale toernooien deze zomer. Hopelijk zijn er verderop in het zomerseizoen meer mogelijkheden voor wedstrijden. We hebben met de fantastische medewerking van de organiserende verenigingen geprobeerd de wedstrijden en onderdelen zo goed als het gaat te spreiden zodat optimale kwalificatiemogelijkheden ontstaan.

Helaas is het toegestane aantal deelnemers voor deze wedstrijden, en dus ook per onderdeel, zeer beperkt en zal dit alleen voor het NK senioren wat verruimd worden. Houd er dan ook rekening mee dat met het oog op die internationale kwalificatie alleen de beste atleten per categorie geaccepteerd zullen worden voor deze wedstrijden. We zijn natuurlijk erg verheugd over deze regeling, hoe lastig en teleurstellend de bijbehorende deelname-beperking voor veel atleten en coaches ook is.


Foto: EK U18, Gyor 2018 (Coen Schilderman)