Aftellen tot het sportfeest in september begint!

22 augustus 2018
Bestuurder en commissielid Vorige

In deze update het laatste nieuws rondom de Nationale Sportweek en de AH Sportactie. Zo konden sportclubs vanaf maandag 20 augustus naar de lokale Albert Heijn winkel voor afstemming over het organiseren van sportactiviteiten. Zijn de tools klaar om gepersonaliseerd promotiemateriaal te maken en zijn we letterlijk te vinden in de supermarkt. Inmiddels hebben 1000 clubs zich aangemeld voor de AH Sportactie en zijn er al 25.000 sportactiviteiten aangemaakt. Dit aantal willen we samen met jou verhogen. Doe jij als sportclub al mee?

AH Sportactie
Na het succes in 2017 is er met input van gemeenten, sportservices en sportbonden de AH Sportactie doorontwikkeld. De AH Sportactie start in de Nationale Sportweek. In september ontvangen klanten in alle Albert Heijn winkels bij elke keer boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via www.ahsportactie.nl bij de clubs die mee doen aan de AH Sportactie. Het concept van de actie is hetzelfde, maar nu nog gemakkelijker voor sportclubs en sporters om mee te doen!  

Wat houdt de AH Sportactie 2018 in voor clubs?
De AH Sportactie geeft sportclubs de kans om bestaand aanbod uit te breiden, maar ook nieuwe doelgroepen te bereiken. In het eerste jaar van de AH Sportactie hebben we samen veel geleerd. De Sportactie werd gewaardeerd met een 9, en 35-50% van de sporters is lid geworden van een sportclub. Fantastische cijfers, maar er waren ook verbeterpunten. Het NOC*NSF Sport Supportteam heeft meer dan 350 sportclubs aan de tand gevoeld over de actie. En daar zijn we mee aan de slag gegaan! Speciaal voor sportclubs hebben wij de verbeteringen en veranderingen ten opzichte van vorig jaar op een rijtje gezet. Doe als sportclub mee aan de AH Sportactie en bekijk hier de 10 tips

Als club makkelijk nieuwe leden scoren?
De plek waar je als club alles regelt rondom jouw club is op www.clubprofiel.nl. De informatiebrief 'Sportfeestje 2018' voor sportclubs en een handleiding hoe je een clubprofiel aanmaakt vind je hier. Met  dit clubprofiel vergroot je het bereik van je club. Heb je een clubprofiel (aangemaakt) dan kun je daarna je sportactiviteiten voor de AH Sportactie gaan invoeren die je wilt gaan aanbieden aan de sporters die bij jou mee willen gaan doen aan de trainingen. Stappenplan sportactiviteiten aanmaken vind je hier.

Aangepast sporten
Ook kun je als club je sportactiviteiten voor de AH Sportactie aanbieden voor aangepast sporten. Mensen kunnen namelijk specifiek zoeken op sporten geschikt voor bepaalde beperkingen. 

Organiseer een sportactiviteit samen met de lokale Albert Heijn winkel
Sportclubs konden vanaf afgelopen maandag 20 augustus naar de lokale Albert Heijn winkel  gaan om samen met deze vestiging een gave sportactiviteit te organiseren tijdens de AH Sportactie! Omdat het soms best lastig is, hebben we een speciale informatiebrief gemaakt boordevol tips. Deze brief kunnen sportclubs ook meenemen naar de Albert Heijn winkel om samen met de (assistent)winkelmanager te kijken wat zij kunnen organiseren!  TIP 1: Bij Albert Heijn werken 80.000 jongeren, inventariseer of één van jouw leden werkt bij de lokale Albert Heijn, zodat je samen invulling kunt geven aan de activiteiten bij die Albert Heijn winkel.

Gepersonaliseerde posters 
Als een club een activiteit voor de AH Sportactie of een event voor de Nationale Sportweek organiseert, dan wil men dit natuurlijk ook kunnen promoten met gaaf promotiemateriaal! NOC*NSF heeft een tool ontwikkeld waarin je alleen maar het logo, een foto en informatie hoeft up-te-loaden, waardoor een gepersonaliseerde poster, flyer of social post zo is gemaakt. Helemaal in de huisstijl van de AH Sportactie of de Nationale Sportweek!  Sportclub ABC Fitstudio en Albert Heijn De Passage in Heerenveen hebben het samen al uitgeprobeerd. Ook iets voor jouw sportclubs? Zeg het voort!