Amsterdamse Boscross gaat Crosscircuit versterken

05 oktober 2018
Nationaal Crosscircuit Vorige

De Phanos Boscross mag zich onderdeel noemen van het Nationaal Crosscircuit. De cross, die de afgelopen twee jaar host was van het NK cross, maakt vanaf dit cross-seizoen deel uit van het Nationaal Crosscircuit.

“Na twee succesvolle NK’s gaat de Boscross dit jaar door als onderdeel van het Nationaal Crosscircuit. In december vindt de mooiste en zwaarste cross van de randstad plaats.”

Het Nationale Crosscircuit vormt de ruggengraat van de (inter)nationale winterkalender in Nederland op crossgebied. Tijdens dit Crosscircuit verdienen deelnemers punten voor het eindklassement. Nieuw dit jaar is dat elke atleet die aan alle crossen deelneemt 50 bonuspunten ontvangt in het eindklassement. De spelregels zijn hier terug te vinden.

Het startschot van het Crosscircuit is tijdens de Warandeloop. Naast de Warandeloop maken de Sylvestercross, Abdijcross en de Mastboscross deel uit van het Crosscircuit. Als afsluiting, eindigt het Crosscircuit met het NK Cross in Emmeloord. Deze cross, door de jungle op locatie Netl de Wildste Tuin, baant zich een weg langs verschillende ondergronden, waaronder gravel, zand, houtsnippers en gras  en gaat zelfs dwars door een bamboebos. 

Daarnaast is dit seizoen de EK Cross in eigen land. Ben je erbij op 9 december in Tilburg. 

Foto: Coen Schilderman