Andrea Deelstra troeft Nederlands Kampioen cross af

01 februari 2016
Nationaal Crosscircuit Vorige

Tijdens de vierde wedstrijd van het Lotto Crosscircuit, de Mastboscross, was het Olympisch atlete Andrea Deelstra die de overwinning pakte op de lange cross vrouwen. Daarmee deed zij goede zaken in het klassement. De Britse Stephanie Barnes werd vlak daarachter tweede en regerend Nederlands Kampioen cross Ruth van der Meijden maakte de top drie compleet.

Bij de mannen lange cross ging de winst naar Charles Ogari (FRA). De Fransman maakte onderdeel uit van het Franse militaire team voor de Militairen Interland. Beste Nederlander was Tom Wiggers op een 6de plaats.

De korte cross vrouwen was een spannende race waarbij de top vijf binnen tien seconden van elkaar finishte met als winnares Manon Kruiver. Bij de korte cross mannen ging de winst naar Wouter Ploeger.

De afsluitende wedstrijd van het Lotto Crosscircuit is de NK Cross in Oldenzaal op 12 en 13 maart. In dit NOS filmpje geeft Andrea Deelstra aan een poging te doen om Nederlands Kampioen Cross te worden en haar weg naar Olympische Spelen in Rio.

Alle uitslagen van de Mastboscross vind je hier.