ASICS NK Atletiek - round up dag 2

14 juli 2017
ASICS NK Atletiek Vorige

De ASICS NK Atletiek van 2017 zijn op memorabele wijze van start gegaan op donderdagmiddag. Met een heuse polsstok arena werd Vredenburg omgetoverd tot een oranje atletiek festijn. Bij de dames ging Nederlands recordhoudster Femke Pluim er met de titel vandoor, gevolgd door Marijke Wijnmaalen en Robin Wingbermühle. Bij de mannen eindigde Nederlands recordhouder Menno Vloon op de eerste plaats en liet daarmee Nils Mulder en Rutger Koppelaar achter zich. Om nog even na te genieten van dit fantastische sfeertje op Vredenburg maakten we deze video:
 

Dag 2 - ASICS NK Atletiek

Dag twee begon een stuk druiliger… verregende kids stonden dapper klaar voor hun 60 meter sprint op atletiekbaan Maarschalkerweerd waar de overige disciplines van de ASICS NK Atletiek afgewerkt worden.

De vele stortbuien deren het publiek niet en rond een uurtje of 15:00 begint de tribune aardig vol te lopen. Bij de halve finales 400 meter wordt het uitgevochten tussen Liemarvin Bonevacia, Bjorn Blauwhof en Terrence Agard; zij weten zich alle drie te plaatsen voor de finale die zondag plaatsvindt. Bij de dames op deze afstand steken Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor er bovenuit. Deze dames zien we ook op zondag terug.

De halve finales 100 meter mannen verlopen wat stroef met twee valse starts waarna Hensley Paulina en Roelf Bouwmeester hun baan moeten verlaten. Giovanni Codringtron finisht hier als eerste in 10.42 sec.
Ignisious Gaisah springt hier vanmiddag naar een nieuw baanrecord met 7,42 meter; hiermee kwalificeert hij zich voor de finale die op zaterdag plaatsvindt. Melissa Boekelman zien we eveneens terug in de finale op zaterdag op haar onderdeel kogelstoten. Haar clubgenoot Erik Cadée pakte de titel op het onderdeel discuswerpen bij de mannen. Bij het hoogspringen voor de vrouwen ging Marlies van Haaren er ook net als vorig jaar met de titel vandoor. Op het slotstuk van vandaag, de 100 meter vrouwen, finisht Jamile Samuel als eerste, Naomi Sedney en Tessa van Schagen gaan er achtereenvolgens met zilver en brons vandoor.

We pikken de finale momenten van vandaag er nog even voor je uit:
 


Giovanni Codrington 

Nederlands Kampioenen 2017

  • 3000 meter steeple chase mannen - Simon Grannetia
  • 3000 meter steeple chase vrouwen - Irene van der Reijken
  • 100 meter mannen - Giovanni Codrington
  • 10.000 meter mannen - Frank Futselaar                              
  • 100 meter vrouwen - Jamile Samuel
  • Discuswerpen mannen - Erik Cadée
  • Hoogspringen vrouwen - Marlies van Haaren

Bekijk hier alle foto's van Erik van Leeuwen

NK
Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK