ASICS NK Atletiek round-up dag 3

15 juli 2017
ASICS NK Atletiek Vorige

Terwijl de Nederlandse ploeg in Bydgoszcz de medailleteller op 3 wist te brengen, werden er weer Nederlandse titels verdeeld in Utrecht op de derde dag van de ASICS NK Atletiek 2017. De derde dag is ook de dag dat de meerkampen begonnen. Dit  is wat er vandaag gebeurde op de Maarschalkerweerd?

Na de eerste dag ligt Michelle Oud op schema voor de titel, vooral vanwege een goede prestatie bij het hoogspringen. Bij de mannen is na een dag al duidelijk dat we een andere kampioen krijgen dan vorig jaar. Titelverdediger Bas Markies hield het na 4 onderdelen voor gezien. Sander Maes lijkt de beste papieren te hebben om de titel van hem over te nemen.

De vroege vogels zagen titelverdedigster Emma Oosterwegel al vroeg doorgaan naar de finale van het speerwerpen bij de dames. Hetzelfde gold voor Nadine Broersen, die daarna ook nog in actie kwam bij de kwalificaties van het verspringen. Daar kwam ook Anouk Vetter in actie. Beide zevenkampsters hadden aan 1 poging genoeg om zich te plaatsen voor de finale van morgen.

Weinig verrassingen bij de kwalificatie hoogspringen bij de heren, al had EJK-ganger Sven van Merode 2 pogingen nodig om de hoogte van 2.02 meter te slechten. Deze finales staat morgen op het programma.

Ook zien we Thijmen Kupers morgen terug. Hij wist zichzelf met gemak te plaatsen voor de finale van de 800 meter mannen en combineerde zijn geliefde afstand dit weekend met de 1500 meter en wist die bovendien ook nog te winnen.

Corinne Nugter kreeg dit jaar bij het discuswerpen voor de vrouwen vooral tegenstand van junioren. De nummers 2 en 3, Enid Duut en Benthe Konig, gaan allebei naar de EJK in Grosseto, maar waren nog niet tegen de meervoudig kampioene opgewassen.

Eelco Sintnicolaas kwam voor de verandering in actie op de 200 meter. Ondanks dat hij de dag begon als ongeplaatste atleet, zien we hem morgen terug voor de finale. De zilverenmedaillewinnaar van de 100 meter, Taymir Burnet, maakte en valse start en is er morgen dus niet bij. Bij de 200 meter voor de dames gaan de 3 favorieten zonder problemen naar de finale. Tessa van Schagen, Nicky van Leuveren en Naomi Sedney gaan morgen uitmaken wie er morgen Nederlands kampioen wordt.

Vandaag werden ook de 400 meter hordenfinales afgewerkt. Bij de mannen pakte Jesper Arts het goud, gevolgd door zijn clubgenoot Martijn Meijer. Bij de vrouwen ging de overwinning voor de 6e keer naar Bianca Baak.

Melissa Boekelman won vandaag haar 10e Nederlandse titel op het kogelstoten voor de vrouwen. Op de 5000 meter voor de mannen won Mohamed Ali Mohamed de titel na een indrukwekkende solo. Tijdens deze 5000 meter won Steven Nuytinck het verspringen voor de mannen. Zijn voorsprong op Ignisious Gaisah, vorig jaar nog 3e van Europa, bedroeg slechts 1 centimeter.

Overige Nederlandse kampioenen

  • 10.000 meter vrouwen: Nesrine Leene
  • Kogelslingeren vrouwen: Wendy Koolhaas
  • Kogelslingeren mannen: Sander Stok
  • Discuswerpen vrouwen: Corinne Nugter
  • 800 meter: Danaïd Prinsen
  • Hinkstapspringen: Patricia Krolis
  • Speerwerpen: Daan Meyer
NK
Partners Atletiekunie
Nederlandse Spoorwegen Supporter van Bewegen
Partners NK