ASICS NK Junioren naar de Amsterdamse verenigingen in 2021

11 september 2019
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

De Amsterdamse verenigingen hebben voor het tweede jaar op rij de handen ineen geslagen om een bid in te dienen voor de NK Junioren. Met een sterk bid en daarnaast accenten op talentontwikkeling in de regio is de ASICS NK Junioren voor één jaar toegewezen. Dit betekent dat het NK Junioren na 7 jaar weer terug keert naar Amsterdam. Bas Hoondert, voorzitter Phanos, is blij met de toewijzing aan de Amsterdamse atletiekverenigingen Phanos, AAC, ATOS, AV’23 en Feniks. "Het Olympisch Stadion is een prachtige historische locatie voor de junioren om te schitteren en natuurlijk ook voor publiek. De NK junioren in Amsterdam past goed bij de ambitie van de Amsterdamse atletiekverenigingen om Amsterdamse en regionale atletiektalenten een podium te geven."

ASICS NK Atletiek

Voor de ASICS NK Atletiek zijn AV’34 Apeldoorn en AV Sprint Breda kandidaat. Dit NK wordt later dit jaar toegewezen.

Overige NK’s

De NK Cross is voor twee jaar toegewezen aan Athletics Nijverdal. De plek waar Khalid Choukoud floreerde op de NK Cross in 2011. Deze sterke organisatie kijkt er naar uit om wederom een NK Cross te organiseren. Diverse NK’s zijn in een meerjarige overeenkomst al toegewezen. Het complete overzicht is te vinden op de website van de Atletiekunie.

Proces kandidaatstelling NK’s

Begin dit jaar is de kandidaatstelling voor clubs open gegaan om in 2021 één van de Nederlandse Kampioenschappen te organiseren. Afhankelijk van het type evenement zijn er vereisten om een NK te organiseren. Hiervoor zijn bidformulieren per NK opgesteld om aan de hand van het bidformulier de kandidaatstelling te ondersteunen. Na een lang selectieproces zijn de Nederlandse Kampioenschappen toegewezen aan de verschillende organisaties. Meer informatie vind je hier.

NK