Atletiekunie brengt wijzigingen aan in coachstaf

09 september 2016
Topatletiek Vorige

Met het oog op de nieuwe Olympische cyclus brengt technisch directeur Ad Roskam een aantal wijzigingen aan in de samenstelling van de coachstaf van de Atletiekunie. Vanaf 1 september wordt gewerkt in drie hoofdprogramma’s: explosief, midden- en lange afstanden en para atletiek.

De arbeidsovereenkomsten met sprintcoach Wigert Thunnissen en meerkampcoach Vince de Lange worden aan het eind van dit jaar niet verlengd. Sprintcoach Rogier Ummels gaat verder in een coördinerende rol voor talentontwikkeling en als talentcoach, samen met de nieuwe talentcoach Robbert-Jan Jansen.

'Nieuwe accenten leggen'

Technisch directeur Ad Roskam “Wigert Thunnissen en Vince de Lange zijn coaches die een grote en langdurige bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van respectievelijk de sprint en de meerkamp tot de succesvolle programma’s die het nu zijn. Het is een lastige afweging om wijzigingen aan te brengen binnen ons succesvolle en ervaren trainerscorps maar de samenstelling van de coachstaf sluit niet langer aan op de samenstelling van de trainingsgroepen en selecties. Bovendien willen we de komende jaren andere accenten leggen in de ontwikkeling van topatletiek.  Zo zal er weer meer aandacht gaan naar het opleiden van talenten. Niet alleen de coachstaf maar ook de verdere technische staf en de programma’s zullen daarom op punten worden aangepast".