Atletiekunie stelt Thijs Ros aan als Talent Coach

20 december 2016
Talentontwikkeling Vorige

Thijs Ros zal per 1 januari 2017 als Talent Coach de technische staf van de Atletiekunie op het Nationaal Trainingscentrum Papendal aanvullen. Thijs zal actief zijn in het programma Explosief waarin sprint, werpen, springen en de meerkamp zijn samengevoegd.

Technisch directeur Ad Roskam over de komst van Ros: “Met Thijs Ros is de volgende stap gezet in het versterken van de opleidingstak voor atletiektalent op Papendal. We willen de breedte van onze internationale teams vergroten en dat vraagt om een structurele impuls en investering in talentontwikkeling en hoogwaardige trainingsprogramma’s over een langere periode”.
 

Van tienkamper tot Talent Coach

Ros heeft al een verdienstelijke sportcarrière achter de rug; als atleet specialiseerde hij zich destijds in de tienkamp en het speerwerpen. Na zijn opleiding aan de Sportacademie in Den Haag ging hij aan de slag als vakdocent bewegingsonderwijs. Al tijdens zijn studie begon de trainersloopbaan bij AV Clytoneus in Woerden, waar hij startte met de jongste jeugd en vervolgens doorgroeide. Bij de Atletiekunie ging Thijs aan de slag als assistent regiotrainer horden en regiotrainer sprint en wordt hij ingezet als coach bij jeugdtoernooien bij de estafettes en de meerkamp.

“Ik heb het naar mijn zin in het onderwijs maar zie de overstap naar de Atletiekunie en werken als coach op Papendal als een unieke mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen. Training geven in een dergelijke professionele setting is een kans die ik niet voorbij kan laten gaan”, aldus Thijs Ros.