AV Sprint onthult datum ASICS NK Atletiek 2021

19 september 2020
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Tijdens een ceremoniële kick off, hebben bestuurslid van de Atletiekunie, Esther Akihary en Daan Quaars, Wethouder Sport en Evenementen van de gemeente Breda, het symbolische startschot gegeven van de voorbereidingen voor de ASICS NK Atletiek. Onderdeel van de plechtigheid was de formele onthulling van de datum: 25 t/m 27 juni 2021.

“Deze datum ligt in de lijn met de oorspronkelijke planning van 2020 waarbij de NK Atletiek optimaal was gepositioneerd voor de Olympische Spelen met een ultieme kwalificatiemogelijkheid voor de atleten”, verklaart Stefan Beerepoot, de projectleider namens de Atletiekunie.

De voorzitter van AV Sprint, Paul Alberts, heeft er zin in: “Nu de datum bekend is, gaan we volle kracht vooruit en kunnen we concrete stappen gaan zetten met de thema’s gastvrij, beleving, innovatie en natuurlijk de wedstrijd organisatorische voorbereidingen”.

Esther Akihary voegt hieraan toe: “Met Breda hebben we gekozen voor een ervaren gepassioneerde en gastvrije organisatie op een supermooie locatie en snelle atletiekbaan. We hebben er het volste vertrouwen in om met de stad Breda en AV Sprint gezamenlijk een topevenement neer te zetten en kijken uit naar de samenwerking”.

Daan Quaars tenslotte: “Met Breda heeft de Atletiekunie de juiste keuze gemaakt. Dit NK enthousiasmeert en zet mensen in beweging. Hulde aan de organisatie en de vele vrijwilligers die dit mogelijk gaan maken. Als blijk van waardering heb ik mij daarom ook aangemeld als vrijwilliger”

De ASICS NK Atletiek staat gepland van 25 t/m 27 juni. Afhankelijk van de ontwikkelingen van de COVID-19 pandemie, kan er een city event op donderdag 25 juni worden toegevoegd aan het programma.

NK