Bakker nét door op 100mh: Dit was dag 8 (ochtend) van Oranje!

11 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Sharona Bakker weet zich nét aan nog te plaatsen voor de 100 meter horden halve finale later vandaag. Met een tijd van 13.12s gaat zij als laatste tijdsnelste door naar de halve finale.

Tienkamp (1/10) - 100 meter

Om 11.00 uur, Nederlandse tijd, was het moment voor de Nederlandse meerkamp mannen eindelijk daar: de start van de tienkamp. Het eerste onderdeel dat op het programma stond was de 100 meter. Het was Braun die als eerste mocht aantreden in het London Stadium. Met een tijd van 11.22s liep hij een degelijke race en kon zichzelf aan het einde van dit onderdeel terugvinden op een 26e plek in de tussenstand.

Sintnicolaas viel na een hele goede start iets terug in het tweede deel van de race. Zijn tijd van 10.96s bleek goed voor een 13e plek in de tussenstand.

Bakker en Visser plaatsen zich voor halve finale 100m horden!

Op de series van de 100m horden stonden maar liefst drie Nederlandse atleten aan de start. Bakker, die in de eerste serie van start ging, wist het zichzelf direct al moeilijk te maken door als vijfde te eindigen in haar race. Ze liep een degelijke race maar kwam net te kort voor de 4e plek in haar serie. Hierna begon het lange wachten voor Bakker om te zien of haar tijd van 13.12s genoeg was voor een plek in de halve eindstrijd. Dit bleek uiteindelijk tot grote blijdschap van Bakker genoeg. ‘’Het was zo spannend maar ik ben heel blij’’

Eefje Boons mocht aantreden in de tweede serie. De nog jonge atlete kende een superstart maar verloor gaandeweg meer en meer op haar concurrentes. In een tijd van 13.34s kwam zij als zevende over de finishlijn. ‘’Ik werd gehinderd, de dame naast mij stootte haar horde om. Ik was uit balans en bleef met mijn teen achter een horde hangen.’’ Aldus een teleurgestelde Boons. Na afloop is er nog een protest ingediend tegen de hinder, echter werd deze afgewezen door de jury. 

Als laatste was het de eer aan Nadine Visser om in actie te komen op dit onderdeel. Visser wist eerder dit toernooi al een sterke hordenrace neer te zetten tijdens de zevenkamp. In 12.85s pakte zij toen de winst op dit onderdeel. Na een sterk gecontroleerde race wist Visser ook nu een overtuigende race neer te zetten. In een tijd van 12.96s kwam zij als tweede in haar serie over de streep en stelde een plek in de halve finale veilig.

Tienkamp (2/10)- Verspringen

Het tweede onderdeel dat op het programma stond bij de tienkamp mannen was het verspringen. Zowel bij Sintnicolaas als bij Braun loopt het onderdeel niet vanzelf. Braun, die in de eerste poging een afstand van 6.97m neerzette, wist hier alleen in de laatste poging nog aan voorbij te gaan. Met een afstand van 7.17m presteerde hij ver onder zijn PR van 7.71m, dit jaar nog gesprongen.

Sintnicolaas zette alleen in zijn tweede poging een afstand neer. Nadat de eerste afstand ongeldig was verklaard, kwam hij in de tweede poging tot 7.31m. Na deze sprong besloot hij om de laatste poging over te slaan om zijn enkel te sparen. 

Tienkamp (3/10) - Kogelstoten

Tot slot kwamen beide heren in actie bij het kogelstoten. Ondanks dat alle afstanden ietwat tegenvielen konden ook Sintnicolaas en Braun niet verrassen bij het kogelstoten. Braun kwam tot een afstand van 14.48m, waar hij eerder dit jaar nog tot 15.16m kwam. Sintnicolaas deed betere zaken door 14.32m te stoten waarmee hij niet ver onder zijn persoonlijke record scoorde.

Na de eerste drie onderdelen staat Sintnicolaas op de 14e plek en Braun op de 22e plek in de tussenstand.

Bekijk hier de foto’s van dag 7 van de WK Atletiek in Londen. Voor meer informatie over de Nederlandse atleten, het programma en ander nieuws kun je altijd onze toernooipagina raadplegen of een kijkje nemen op FacebookTwitter en Instagram.

Foto’s: Erik van Leeuwen

 

WK