Barriers: een documentaire over hordeloper Koen Smet

13 juni 2019
Topatletiek Vorige

Barriers vertelt het verhaal van hordeloper Koen Smet die Amsterdam achterliet om met wereldrecordhouder Colin Jackson in Cardiff te trainen. Barriers gaat 15 en 16 juni in premiere tijdens het CampusDoc Film Festival in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. En jij kan daar bij zijn! 

In de documentaire Barriers wordt een van de meest succesvolle Nederlandse hordeloper van dit moment gevolgd: Koen Smet. 11 keer kroonde Koen zichzelf tot Nederlands kampioen op de horden, maar hij wil meer. Zijn ultieme doel is om op de Olympische Spelen te schitteren. Op een cruciaal moment in zijn carrière kreeg Koen de unieke kans om met Colin Jackson, de wereldrecordhouder op de 60 meter horden, te trainen in Cardiff (Wales). Samen werken zij om het beste uit Koen te halen. En dan te bedenken dat Koen 2 jaar geleden met een depressie worstelde, maar nu toch zo’n ongebaand pad durft te bewandelen.

De documentaire laat zien wat Koen moest doorstaan om te zijn wie hij nu is, hoe zijn harde topsportleven eruit ziet, maar ook hoe hij traint onder een absolute legende. We gaan met Koen mee op avontuur, zien hem struggelen met een blessure, gaan terug naar een minder rooskleurige periode uit zijn leven, volgen hem in Cardiff en zien hem schitteren op wedstrijden. En dat allemaal gecombineerd in een documentaire van 25 minuten. Bekijk hier alvast de trailer!


Barriers gaat 15 en 16 juni in premiere tijdens het CampusDoc Film Festival in het Louis Hartlooper Complex te Utrecht. Tickets zijn hier beschikbaar via de website van het festival.

Crowdfunding

Mark Arents en Stephan Brandhorst zijn de makers van de documentaire Barriers. 'Wij hebben Koen sinds begin februari gevolgd. We vonden het een hele eer dat we een kijkje in zijn leven konden krijgen en dat vast konden leggen met de camera. Nu zijn we 4 maanden verder en is de documentaire klaar. Om alles tot een nog hoger niveau te tillen, hebben we de hulp nodig van donateurs. Via deze speciaal ingerichte crowdfunding-pagina kunnen mensen geld doneren. Van dat geld kunnen wij de muziek, huur van de apparatuur, final editor, kleurcorrectie en audio-nabewerking bekostigen. Onze donateurs krijgen een gepersonaliseerde reward, aanvankelijk van het bedrag dat zij doneren. Onder andere tickets voor het NK atletiek, een clinic hordelopen van Koen Smet, tickets voor de premiere en zelfs een officieel shirt en gesigneerde spikes van Koen Smet zijn onderdeel van de crowdfunding.'