Bart van Nunen en Stefanie Bouma winnen NK Halve Marathon

17 mei 2015
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Leiden was dit jaar het decor voor de NK Halve Marathon. De Sleutelstad had het kampioenschap toegewezen gekregen ter ere van de 25e editie van de Marathon van Leiden. In Bart van Nunen en Stefanie Bouma kreeg het evenement, dat ook in de breedte goed aansloeg, mooie winnaars. Met name de tijd van de nog 19-jarige neo-senior Van Nunen (uitkomend voor Passaat uit Papendrecht) sprak tot de verbeelding: 1.04.35. Op gepaste afstand werd Mike Teekens tweede in 1.06.30, Olfert Molenhuis werd derde in 1.07.27.

Stefanie Bouma pakte de gouden NK-medaille bij de vrouwen. Met 1.18.11 bleef ze Ingrid Versteegh met bijna een minuut voor (1.19.01). Zij kwam echter uit in de categorie vrouwen 35 jaar. Zodoende veroverde Patty ten Ouden zilver in 1.19.21 en Marije te Raa brons (1.20.04).

Op Facebook plaatste Bart van Nunen zijn reactie: "Dit is dus echt wel supervet! 1e op het NK halve marathon in 1:04:35 en helemaal solo. Kwam 29:58 door op de 10km en ben toen express wat rustiger gaan lopen (even marge inbouwen) om de laatste 6 weer te versnellen. Werd uiteindelijk de laatste kilometer versnellen want ik kreeg last van mijn voeten vanwege m'n schoenen. Supergrote beker en een mooie medaille, waarschijnlijk wat sneller hersteld straks door rustiger tweede deel en een pr van 45sec en eerste Nederlandse titel bij de senioren rijker. Mijn dag kan niet meer stuk!!!"

Voor meer resultaten zie de website van de NK Halve Marathon.

Tekst: Eric Roeske
Foto’s: Erik van Leeuwen