Beleef de EK Atletiek in eigen land!

04 augustus 2018
Toernooien Vorige

De EK Atletiek in eigen land beleven? Wij brengen de EK graag dichterbij zodat iedereen onze Nederlandse toppers kan zien schitteren in oranje. In de week van de EK Atletiek rijden wij met een oranje volkswagenbusje door het land! Wil je ons spotten? Kom dan op de volgende dagen naar deze locaties:
 

  • dinsdag 7 augustus (11.00 - 17.00 uur) in Stadspark Valkenberg in Breda →   Pieter Braun
  • woensdag 8 augustus (10.00 - 16.00 uur) op de markt in Heiloo →   Laura & Lisanne de Witte
  • donderdag 9 augustus (15.00 - 22.00 uur) de Brink in Deventer →   Eefje Boons

 


7 augustus in Stadspark Valkenberg Breda

Dinsdag 7 augustus begint tienkamper Pieter Braun aan zijn EK in Berlijn. Deze dag zal hij vijf keer aan de start verschijnen. Beginnende met de 100 meter sprint, het verspringen en het kogelstoten in het ochtendprogramma. In de avond zien we hem nog terug bij het hoogspringen en de 400 meter. Vanaf 11.00 uur zijn wij aanwezig in Stadspark Valkenberg om samen met jullie, Pieter naar goede resultaten te juichen. Het kogelstoten zullen we live uitzenden vanaf een groot scherm. Daarnaast zorgen wij voor de nodige vermaak met de enige echte EK Quiz. Wij zijn tot 17.00 uur in het park te vinden, maar hopen natuurlijk ook de afsluitende onderdelen van dag 1 van de tienkamp live te kunnen uitzenden vanuit het park. Houd onze social media kanalen in de gaten voor de laatste update.

8 augustus op de markt in Heiloo

Woensdag verplaatsen wij ons van Breda naar het Noord-Hollandse Heiloo. Heel Heiloo staat namelijk achter de zusjes de Witte. Laura de Witte gaan we op 8 augustus in actie zien in de series 400 meter. Ook zus Lisanne de Witte staat op de startlijst van de 400 meter bij de EK Atletiek. Zij moet echter nog wachten tot de halve finales, waar zij zich direct voor geplaatst heeft. Door haar eerste (!) plek op de Europese startlijst mag zij de series overslaan. Lisanne staat niet zomaar eerste op de Europese startlijst, eerder dit jaar liep zij namelijk het 20 jaar oud Nederlandse record 400 meter uit de boeken. Wil jij de zusjes de Witte een energie boost geven? Kom dan op 8 augustus naar de markt in Heiloo!

9 augustus de Brink in Deventer

Donderdag rijden wij vanuit Heiloo verder naar Deventer om lokale heldin Eefje Boons aan te moedigen. Eefje staat direct in de halve finale van de 100 meter horden doordat zij 8ste op de Europese startlijst staat (de eerste 12 gaan automatisch door). Om 19.25 uur gaan we Eefje in actie zien in één van de drie halve finales. Kijk samen met de trainingsmaatjes van Eefje Boons vanaf de Brink live naar deze wedstrijd. Een plek bij de eerste 8 is genoeg voor de finale waar we Eefje hopelijk om 21.50 uur terug gaan zien. Wij zorgen voor het vermaak in Deventer, zorgen jullie voor het enthousiasme?

Volg de Atletiekunie via Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van de EK Atletiek en de Oranje tour door Nederland. Download hier het tijdschema van de Nederlandse atleten die in actie gaan komen in Berlijn.

EK