Boekelman door naar finale kogelstoten: Dit was dag 5 van Oranje

09 augustus 2017
Topatletiek Vorige

Melissa Boekelman heeft zich geplaatst voor de finale van het kogelstoten. Bovendien liep Dafne Schippers de snelste tijd in de series 200 meter. We praten je bij over de prestaties van de Oranje-atleten op de WK. 

Nadat Dafne Schippers al drie maal in actie was gekomen tijdens dit WK, trad zij dinsdagavond aan in de series 200 meter. Schippers voelde zich goed vooraf aan de start en gaf aan al genoeg te zijn hersteld van de 100 meter races. In de eerste heat kwam zij in actie en van begin af aan leek zij de controle te hebben over de race. ''Ik keek rustig om me heen en zag dat er niemand overheen kwam,'' aldus Schippers. Hierdoor kon zij ontspannen doorlopen naar de finish waar zij alsnog een snelle tijd van 22.63 seconden neerzette. ''Dit geeft een heel goed gevoel,'' zei Schippers. Met de snelste tijd ging zij door naar de halve finales die donderdagavond worden gelopen.

Finale voor Melissa Boekelman

In de kwalificaties van het kogelstoten zorgde Melissa Boekelman voor het tweede succes van de avond. In haar laatste poging zette zij een afstand neer van 17.88 meter wat genoeg was voor een finaleplek. Boekelman maakte het wel spannend tot aan de laatste poging. Alhoewel zij zelf nog niet zeker was van de afstand wist coach Tom Corstjens dat de laatste stoot ver genoeg was. Met haar eindafstand gaat zij als negende door naar de finale van het kogelstoten die woensdagavond plaats gaat vinden. Melissa was vol ongeloof na afloop van de kwalificaties. ''Ik ga morgen echt genieten van alles, het stadion, de mensen. Ik hoop op een top acht-klassering morgen,'' aldus Boekelman.

Bekijk hier de foto’s van dag 5 van de WK Atletiek in Londen. Voor meer informatie over de Nederlandse atleten, het programma en ander nieuws kun je altijd onze toernooipagina raadplegen of een kijkje nemen op FacebookTwitter en Instagram.

Foto's: Erik van Leeuwen

WK