Comenentia kiest voor kogelslingeren in Berlijn

25 juni 2018
Topatletiek Vorige

Zowel bij het kogelslingeren als het kogelstoten is de 22 jarige Denzel Comenentia reeds verzekerd van deelname aan de Europese kampioenschappen, begin augustus in Berlijn. Omdat beide onderdelen op dezelfde dag worden gehouden, zowel de kwalificaties op de eerste dag als de finales op de dag erna, stond hij voor een belangrijke en moeilijke keuze.

Gisteren liet hij ons weten dat hij zijn keuze gemaakt heeft:

“Ik heb uiteindelijk gekozen om bij de EK in Berlijn op het onderdeel kogelslingeren uit te komen. Makkelijk was de keus niet en het blijft jammer dat ik niet zowel bij het kogelstoten als kogelslingeren kan uitkomen.”

Vanwege een krap schema in Berlijn, beide onderdelen zijn op dezelfde dag, heb ik in goed overleg met mijn coach Don Babbitt gekozen om voor het kogelslingeren te gaan. Als atleten zijn we in die categorie erg aan elkaar gewaagd mede omdat onze afstanden redelijk dicht bij elkaar liggen. Dat maakt de wedstrijd wel spannend en daar houd ik wel van, die uitdaging. Ik ben dit seizoen redelijk constant qua afstand bij het kogelslingeren, dus mijn coach en ik hopen dat ik iets meer uit mezelf kan halen op dit onderdeel dit seizoen”, aldus Denzel Comenentia.

Succesjaar voor Comenentia

Denzel wist dit jaar al twee keer eerder het Nederlands record bij het kogelslingeren te verbeteren. De eerste keer was in maart, waar hij in Atlanta tot 72,63 meter kwam en daarmee het zestien jaar oude record van Ronald Gram overtof. Twee weken later volgde de grote sprong voorwaarts toen hij zijn eigen record verpulverde: 76 meter en 29 centimeter betekende ook nog eens de kwalificatie voor de Europese kampioenschappen in Berlijn. Bij de prestigieuze studentenkampioenschappen (NCAA) in Eugene kwam hij zelfs nog verder. Een afstand van 76,41 meter was hier wederom goed voor de winst, een afstand waarmee hij op de Olympische Spelen van Rio brons had gewonnen. Comenentia, die in de Verenigde Staten woont, onderstreepte zijn goede vorm door ook het kogelstoten te winnen. Hierbij was 20,61 meter de winnende afstand.
 

Alles over de Europese Kampioenschappen Atletiek in Berlijn vind je op:

Foto: Erik van Leeuwen (EK Landenteams Heraklion, 2015)