Competitie Finale C/D Junioren

20 september 2021
Competitie Vorige

Afgelopen weekend vonden de finales van de C/D competitie in Lisse, Edam, Gorinchem en Venray plaats. Hoe hebben de deelnemende teams deze dag beleefd? De meisjes D van SPADO, de jongens C van AV Sprint en Attila en de jongens D van Venray doen verslag en nemen je mee voor een mooie sfeerimpressie van de dag.

A-finale, Lisse: de meisjes D van SPADO;

“Met het gehele team vertrokken we om 8.00 uur richting Lisse. Daar liepen we de vlaggenparade met als toeschouwer Emma Oosterwegel! Onze wedstrijd begon met atlete Julie. Zij zette met het speerwerpen een fantastische worp neer van 22,53m. Om half 12 lag de lat voor Tessa op 1.35m. Eline, Lente, Sietske en Nienke liepen een goede estafetterace.

Verder op de dag stootte Naina de kogel naar een afstand van 11,37m en werden de 60mh gelopen door Tessa, Lorijn en Marte. Marte sprong tijdens het verspringen een evenaring van haar pr met een afstand van maar liefst 5,05m! In de middag liepen Lorijn, Joan en Rowena de zware 600m. Voor Lorijn stond daarna nog he kogelstoten op het programma. Zij stootte een mooi persoonlijk record van 9,993m. De dag werd afgesloten met de 60m, die werd gelopen door Tessa, Marte en Nadeska. Uiteindelijk is ons team geëindigd op een mooie 5e plek en zijn we met z’n allen nog naar de McDonald's geweest als verdiende afsluiter!”

B-finale, Edam: jongens C van AV Sprint;

“Ons team zat in de B-finale. Bij aankomst in Edam startte de dag om 11.00 uur meteen met de 4x100m estafette. Hier pakten we een mooie 5e plek! Kilan legde de lat op een hoogte van 1,55m en Lars stootte een afstand van 8,44m. Ryan won het verspringen met maar liefst een afstand van 5,77m! In de middag volgde de zware 800m voor Dirk, Sjoerd en Thijmen. De 300mh werd gelopen door Harvey, die hij won met een supertijd van 43,39sec. Dirk mocht ook nog kogelstoten. Hij stootte de kogel naar een afstand van 9,16m. Aan het einde van de dag kwamen Harvey, Jesse en Merijn nog in actie op de 150m. Ryan sloot de dag af met speerwerpen. Hij wierp een mooie afstand van 40,68m. Ons team eindigde op de 5e plek. We hebben een leuke dag gehad met z’n allen!”

C-finale, Gorinchem: jongens C van Attila;

“Een goed begin voor ons team in Gorinchem! We startten met de estafette en pakten de 2e plek. Mathijs legde de lat op 1,80m en was met deze hoogte de beste van deze dag. Kogelstoten werd gedaan door Jasper; hij stootte een afstand van 7,45m! Mathijs mocht zich ook gereed maken voor het speerwerpen en won de wedstrijd met een superafstand van 53,03m. Lucas trapte de middag af met het verspringen. Hij sprong een afstand van 5,61m en eindigde hiermee op een mooie 1ste plek. Aansluitend liepen Lucas en Pelle een spannende 300mh. De dag werd afgesloten met een 150m door Sem, Milan en Jasper. Uiteindelijk behaalde ons team 7130 punten en mogen we trots zeggen dat we tweede geworden zijn in deze finale!"

D-finale, Venray; jongens D van Venray;

“Wij hadden deze finale geluk en mochten het op onze thuisbaan doen! in het begin van de dag was het erg mistig, maar later trok het open en konden we de hele dag genieten van een lekker zonnetje! Levi mocht voor ons team aftrappen met discuswerpen. Hij gooide een mooie afstand van 17,90m. Direct daarna was de spannende 4x80m estafette, die werd gelopen door Cas, Finn, Lieven en Jozua. Nadat Jozua had gelopen, mocht hij meteen gaan verspringen. Hij sprong 3,68m. Ook zijn teamgenoot Levi Franssen mocht springen. Hij sprong 4,07m. Cas en Levi liepen de 80mh, waarna Levi Schwachöfer mocht hoogspringen; hij legde de lat op 1,40m.

In het begin van de middag liepen Finn en Jozua de 1000m. Wat mogen zij trots zijn op hun tijden! Levi kwam nog actie tijdens het kogelstoten. Hij stootte een mooie afstand van 7,86m. De dag werd afgesloten met een 80m voor Finn, Levi en Lieven. Het was een hele leuke dag en we zijn geëindigd op een mooie 10e plek.”

Klik hier voor alle uitslagen.