Dé Uitdaging van het Zappsport Running Team

13 maart 2015
Atletiek op school Vorige

Het Zappsport Running Team staat vanaf zondag 15 maart zes weken lang centraal in Zappsport. Vijf kinderen die weinig sporten of het gewoon niet leuk vinden gaan een uitdaging aan. Hun doel: de 2,5 km Kidsrun van de Marathon van Rotterdam uitlopen.

Om zo ver te komen trainen ze wekelijks samen hun hardloop-skills in Utrecht, onder begeleiding van een professionele coach, Guido van Weeren.

Ron Boszhard

Uit talloze aanmeldingen zijn de vijf kinderen geselecteerd. In de eerste aflevering is te zien hoe zij in een pretpark verrast worden door presentator Ron Boszhard met dit bijzondere nieuws. Tijdens een goochelshow van Rob en Emiel, van het TV-programma ‘Streetmagic’, worden ze ‘overvallen’. Daarna volgt de conditietest, de start van een vijf wekenlange training. De kinderen hebben allerlei redenen om hieraan deel te nemen: om af te vallen of hun conditie te verbeteren bijvoorbeeld.

Finish

Of de kinderen van het Zappsport Running Team ook allemaal over de finishlijn komen bij de Marathon van Rotterdam, valt nog niet te voorspellen. Kijk daarom de komende weken naar Zappsport om te zien hoe de kinderen zich voorbereiden op deze speciale uitdaging.

Elke zondagochtend om 08.40 uur Zappsport op Zapp (NPO 3).