Dafne Schippers en Nadine Visser op stage naar Daytona

05 april 2014
Talentontwikkeling Vorige

Meerkampcoach Bart Bennema traint samen met Amerikaanse succescoach

Deze week vertrokken Dafne Schippers (21), derde op de WK Atletiek zevenkamp en Nadine Visser (19), Nederlands juniorenrecordhoudster meerkamp (indoor) samen met bondscoach meerkamp Bart Bennema voor een trainingsstage naar Daytona Beach, Florida USA. Bennema heeft gekozen voor deze locatie om aldaar samen te werken met de Amerikaanse succescoach Rana Reider.

Rana Reider

Rana Reider is trainer van veel wereldtoppers, waaronder Olympisch kampioenen Dwight Phillips (verspringen), Christian Taylor (hinkstapspringen) en Brian Clay (tienkamp). Bennema: “Troy Douglas introduceerde mij in 2011 in Parijs tijdens de EK Indoor bij Reider, en tijdens het Trainerscongres vorig najaar zijn mijn contacten met hem geïntensiveerd. Zijn trainingen vind ik interessant en zijn zienswijze bevalt mij. In Daytona Beach kan ik nu ervaren hoe dit er in de praktijk uit ziet. Hij heeft met zijn atleten successen geboekt op diverse disciplines zoals sprint, horden en springen. Perfect voor de meerkamp dus. Rana’s belangrijkste werkwijze is de ‘front side mechanics’, waarbij alles naar voren én op snelheid gericht is. Daarnaast weet hij veel over voeding en suppletie. Ik hoop van al die dingen wat op te pikken en onze atleten weer een stap verder te helpen. Mijn doel is hen fit en goed voorbereid aan de start te laten verschijnen. In Daytona Beach trainen we vooral samen op de snelheidsdisciplines, de andere onderdelen plan ik daarom heen.”


Nadine Visser en Dafne Schippers in actie in Daytona Beach tijdens een 5x200m

Zomer 2014

Dafne Schippers start haar zomerseizoen tijdens de Lotto Baancircuitwedstrijden van Lisse (10 mei) en Hoorn (17 mei). Eind mei neemt zij deel aan de zevenkamp in Götzis, waar zij van discipline op discipline op niveau wil presteren en alle arbeid van afgelopen winter wil omzetten in nieuwe afstanden, hoogten en tijden. Een podiumplek op het EK in Zurich (12-17 augustus) is het hoofddoel voor dit seizoen. Bennema: “Het niveau op de zevenkamp is erg hoog, medailles behaal je niet zomaar. Daaraan voorafgaand staan ook nog de Europese Kampioenschappen voor Landenteams in Braunschweig (21-22 juni) op het programma, waar Dafne geselecteerd hoopt te worden voor de 100 en 200 meter en natuurlijk de 4x100 meter estafette.

Nadine Visser krijgt als jong talent de kans om ook in Götzis te starten. De zevenkampster moet zich nog plaatsen voor de Wereldjuniorenkampioenschappen in Eugene, USA (22-27 juli 2014). Bennema: “Bijkomend voordeel van de stage in de Verenigde Staten is dat beide dames een keer met jetlag om moeten gaan. Dafne heeft dat wel eerder ervaren, maar voor Nadine kunnen we door deze ervaring, richting Eugene, waar nodig wat zaken beter afstemmen.”

Persbericht Atletiekunie
Foto: Bart Bennema (Twitter)