Dafne Schippers & Sifan Hassan: World Class Athletes

25 juli 2015
Topatletiek Vorige

Imponerende prestaties van Dafne Schippers en Sifan Hassan zaterdagmiddag bij de Diamond Leaguewedstrijd in Londen

Nederlands Record en winst voor Dafne Schippers

Dafne Schippers won de 100 meter bij de Diamond Leaguewedstrijd in Londen. Ze deed dat in een nieuw Nederlands Record van 10.92 sec. (+0,1 m/s). Ze verbeterde daarmee haar record van Hengelo van eind mei (10.94 sec.). In de series snelde ze al naar 10.99 sec. In de finale liet Schippers wereldtoppers als Blessing Okagbare en Murielle Ahouré achter zich. Voor de NOS verklaarde Schippers nog niet tevreden te zijn over haar start: "Ik zit er nog een beetje achter, maar ik kom er wel steeds dichter bij. Het is nu een kwestie van doortrainen.” En over de WK in Beijing eind augustus: "Daar hoop ik bij de start er wel meteen bij te zitten."
Je kunt de video van de finale 100 meter hier zien.

WK- en Olympische limiet Sifan Hassan op 800 meter

ifan Hassan maakte voor de tweede keer dit seizoen een uitstapje naar de 800 meter. De regerend Europees kampioene indoor en outdoor op de 1500 meter liep een indrukwekkende race en hoefde alleen de regerend kampioene Eunice Sum uit Kenia voor zich te dulden. Met een knap persoonlijk record van 1.59.46 pakte ze en passant ook nog de limiet voor de Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.
Je kunt de video van haar race hier zien.

Vierde jaartijd wereldwijd voor estafetteteam 4x100 meter

Een dag eerder snelde het Nederlands estafetteteam 4x100 meter naar 42.69 sec, na de Amerikaanse vrouwen (42.32 sec.) goed voor een tweede plaats, en een vierde jaartijd wereldwijd achter de US of A, Jamaica en de Oekraïne.

Drie Nederlandse sprinters in Europees estafetteteam

Opvallend tenslotte was het optreden van drie Nederlandse sprinters in een estafetteteam 4x100 meter. Onder de naam ‘Europe’ en met de vierde loper Pawlovski uit Polen werd het team met Solomon Bockarie, Hensley Paulina en Wouter Brus vanuit baan 9 in 39.23 sec. derde achter een Brits en een Frans team.

Alle uitslagen van de Diamond League Londen vind je hier.
 

Tekst: Eric Roeske
Foto: IAAF (Kirby Lee)