Dag 1: ASICS NK Atletiek

21 juni 2018
Nederlandse Kampioenschappen Vorige

Op de eerste dag van de ASICS NK Atletiek was er meteen spektakel. Polsstokhoogspringen in hartje Utrecht onder de Domtoren. Bij de vrouwen ging de winst naar Killiana Heymans. Rutger Koppelaar won het polsstokhoogspringen bij de mannen met en hoogte van 5.40 meter.

De Domtoren was hét decor voor de wedstrijd polsstokhoogspringen bij de ASICS NK Atletiek 2018. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen bestond het deelnemersveld uit acht atleten. Titelverdedigers Femke Pluim en Menno Vloon moesten zich helaas afmelden voor deze wedstrijd.

Winst voor Killiana Heymans

Om 16:00 uur werd er gestart met de wedstrijd polsstokhoogspringen bij de vrouwen. De wind kwam regelmatig flink opzetten wat het tot lastige omstandigheden maakten voor de springers. Al gauw werd er duidelijk tussen welke drie atletes de strijd om de medailles zou gaan. Robin Wingbermühle van Rotterdam Atletiek kwam tot een hoogte van 3.90 meter en eindigde hiermee als derde. Het zilver was er voor Marijke Wijnmalen die tot 4.00 meter kwam. De winst ging naar Killiana Heymans van PAC met een mooie sprong over 4.10 meter.

Rutger Koppelaar komt tot 5.40 meter op het Domplein

Na de vrouwen waren de mannen aan de beurt op het Domplein. Na zijn sprong over de 5.00 meter was al duidelijk dat Rutger Koppelaar het goud mee naar huis zou nemen. Nadat hij verzekerd was van de titel liet Koppelaar nog mooie sprongen zien over de 5 meter en kwam hij uiteindelijk tot 5.40 meter. De tweede plek was er voor Sam Kranse die tot een hoogte van 4.90 meter kwam. Het brons ging naar Timo de Water (4.80 meter) van ARV Ilion die tevens zijn teamgenoot Rutger Koppelaar voorzag van een privé windmeting.

Kijk hier voor alle uitslagen van dag1 van de ASICS NK Atletiek. De foto's van het polsstokhoogspringen op het Domplein zijn terug te vinden op onze Facebookpagina. Kijk hier de tv-uitzending van RTV Utrecht terug.

Foto's Erik van Leeuwen

NK