Dag 2 EK-23: Comenentia stoot zich naar zilver

14 juli 2017
Topatletiek Vorige

Kogelstoter Denzel Comenentia heeft vrijdag zilver veroverd op het EK onder 23 jaar in Bydgoszcz. Comenentia kwam in Polen tot een afstand van 19.86 meter.

Alleen de Pool Konrad Bukowiecki, die twee jaar geleden werd verkozen tot meest talentvolle atleet van Europa, deed het beter. Voor zijn thuispubliek kwam hij tot 21.59 meter. Voor Comenentia is dit al zijn tweede medaille op een groot jeugdtoernooi. Ook in 2014 pakte hij zilver, op het WK onder 20 jaar in Eugene, Amerika.

Comenentia was de enige Nederlander die vandaag uitkwam in een finale. Liefst twaalf andere atleten zagen we terug in voorrondes. We pikken er een paar hoogtepunten uit.

Records voor Laura de Witte en Maarten Stuivenberg
Laura de Witte heeft op de 400 meter een nationaal record onder 23 jaar gelopen. De Witte kwam tot een prachtige tijd van 52.15, waarmee ze ook de finale haalde. Net als Laura de Witte was ook Maarten Stuivenberg goed voor een persoonlijk record. Een dag eerder had hij zijn beste tijd ooit geëvenaard. Donderdag liep hij 46.73 op de 400 meter, vrijdag zoefde hij naar 46.33. Een waanzinnige verbetering dus én een plaats in de finale.

Nadine Visser (100 meter horden, beste tijd van de dag), Lisanne Hagens (hoogspringen) en Noah Schutte (3000 meter steeple chase) verzekerden zich eveneens van een plek in de eindstrijd. Anna Sjoukje Runia (400 meter horden) staat in de halve finales.

Voor Koen van der Wijlst (polsstokhoogspringen), Sina Mai Holthuijsen (kogelslingeren), Tony van Diepen (800 meter), Hanneke Oosterwegel (400 meter horden), Nick Smidt (400 meter horden) en Eva Hovenkamp (400 meter) verliep de dag minder succesvol. Zij werden uitgeschakeld op hun onderdeel.

 

 

EK