Dag 2 - Middagsessie: GOUD voor Jip Vastenburg

10 juli 2015
Toernooien Vorige

Goud voor Jip Vastenburg!

Op de 10000 meter maakte Jip Vastenburg het spannend. Ze nam wel vanaf de start de leiding, maar kreeg onverwacht twee atletes mee in haar kielzog. De Engelse Rhona Auckland nam na een fiks aantal ronden brutaal de leiding over. Althans zo leek het. Jip gat zelf aan dat ze wist dat ze een betere sprinter is en besloot te wachten tot laatste honderdvijftig meter om toch het goud te snellen. ‘Neem maar over ik sprint je er wel uit.’, dacht ze. En wat ze dacht voerde ze perfect uit.  

Eenvoudige seriewinst Tessa van Schagen

Het weer in ieder geval in het begin van de middag nog niet de bak ellende die voorspeld was. Tessa van Schagen liep haar series 200m dan ook onder prima omstandigheden. Ze moest wel scherp zijn, want net als bij de 100m van Naomi Sedney was het hier 3 series, finale, zonder tussenronde. Tessa kwam sterkt de startblokken, liep een uitstekende bocht en op de laatste vijftig meter sloeg ze een behoorlijk gat met de rest van het veld. Dat resulteerde in een seriewinst met 23.35, een honderdste sneller dan haar pr. Helaas was de wind met 2.3 m/s mee net iets te fors om haar oude record uit de boeken te lopen.

Paulina naar de halve finale

Voordat Hensley Paulina vanavond de strijd aan kan gaan om de plakken op de 100 meter, moest hij eerst nog een kwalificatieronde afwerken op de 200. Voluit gaan hoefde gelukkig niet. Na een pijlsnelle start had hij de Italiaan uit baan 8 al ruim voor het einde van de bocht te pakken. Met 21.17 (+0.5) kwam Paulina al aardig in de buurt van zijn beste seizoenstijd van 21.09. Voor een finaleplaats zal waarschijnlijk wel een verbetering van zijn pr van 21.00 noodzakelijk zijn.

Finales voor zowel Visser als Boons

Bij de 100 meter horden verraste Eefje Boons het hele contingent aanwezige Nederlanders en alle andere dames uit haar halve finale door zo maar als tweede te finishen. Ze verpulverde haar pr met 35-honderdste. Zelf gaf ze aan dat alles wat vanmorgen fout ging, nu goed ging. Goede start, prima doortrekken en versnellen tussen de horden door. Alles was super vertelde ze met tranen in haar hogen. Haar doel was de limiet, een halve finale plek en een pr. Al die taken zijn nu al afgevinkt. In de finale krijgt ze natuurlijk gezelschap van Nadine Visser die in precies dezelfde tijd als Boons haar halve finale won. Nadine gaf aan dat het allemaal een beetje slordig voelde, maar wel al beter dan vanmorgen.  

Mislukte finale voor Femke Pluim

Femke Pluim had zich vast heel wat anders voorgesteld van haar finale polsstokhoogspringen. Na een eenvoudig gesprongen openingshoogte van 4m25, liep het op 4m35 totaal niet meer voor Femke. Na twee sprongen waarbij ze onder de lat door ging kwam het aan op de derde poging. Deze was bijna geslaagd, maar helaas kwam de lat wel mee naar beneden. De gedroomde plak bleef helaas buiten bereik een gedeelde vierde plaats is het eindresultaat.

Ondankbare vierde plekken voor Sedney en Paulina

De 100 meter finales verliepen niet zo als gehoopt. Naomi Sedney wist van te voren dat ze in de buurt moest komen van haar pr om in aanmerking te komen voor een medaille. Dat lukte niet dus helaas niet. Ze bleef steken op een vierde tijd van 11.62. Ook Hensley Paulina kon de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken en kwam met een flinke duikeling uiteindelijk ook op de meest ondankbare plek uit in een finale.  

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Tekst & Foto's: Coen Schilderman