Dag 3 EK-23: Goud voor Nadine Visser, Laura de Witte pakt brons

15 juli 2017
Wedstrijden Vorige

Wat een dag op het EK onder 23 jaar in Bydgoszcz! Binnen een half uur was Nederland twee medailles rijker. Nadine Visser was iedereen de baas op de 100 meter horden, waarna Laura de Witte voor het tweede Oranje-feestje zorgde door derde te worden op de 400 meter.

Visser liep haar afstand in 12.92 en daarmee bleef ze de Wit-Russin Elvira Herman, die 12.95 klokte, nipt voor. De atlete uit Hoorn maakte hiermee haar favorietenrol waar: ook in aanloop naar de finale noteerde zij de snelste tijd. Het Nederlandse team was amper klaar met juichen, of de volgende medaille zat al in de pocket.

Want nog geen half uur nadat Visser haar feestje kon vieren, kon de volgende Nederlandse deelneemster naar het podium. Laura de Witte snelde naar brons op de 400 meter door 52.51 te lopen. Ook in de kwalificatieronde had zij de derde tijd neergezet, die nog wat sneller was dan die van vandaag (52.15).

De vier andere finales leverden geen plakken, maar wel genoeg mooie plekken op. Maarten Stuivenberg, gisteren goed voor een pr in de halve finales, werd zesde op de 400 meter. Killiana Heymans eindigde als gedeelde negende bij het polsstokhoogspringen. Mike Foppen werd de nummer tien in het eindklassement over de 1500 meter. Veerle Bakker moest genoegen nemen met een vijftiende plek op de 3000 meter steeple chase. 

In de enige halve finale waarin Nederland meedeed, zorgde Anna Sjoukje Runia voor een succes. Zij liep de achtste tijd op de 400 meter horden, waardoor deelname aan de finale een feit was. 

EK