Dag 3 - Vooraf: Medaillekansen voor de junioren?

18 juli 2015
Toernooien Vorige

9:35 - 19:20 Tienkamp jongens (Sybren Blok)

9:35 100m
10:30 Verspringen
12:00 Kogelstoten
15:05 Hoogspringen
19:20 400m

 Eindelijk mag Sybren Blok los en laten zien wat hij waard is op de 10-kamp. Hij moet het doen zonder Loek van Zevenbergen aan zijn zijde met wie hij de afgelopen WJK’s afgevaardigd werd voor de meerkamp. Blok is afgelopen seizoen op alle vlakken beter geworden dan afgelopen seizoen en mag in zijn laatste juniorentoernooi hopen dat alles op zijn plaats valt. Dan kan er een flinke verbetering van zijn persoonlijk record van Apeldoorn vorig jaar inzitten. Wie de meerkamp op de voet wil volgen en een idee wil hebben wat de prognoses zijn voor Sybren kan hier meerekenen:

http://bit.ly/1OkZhl0

 

15:00 Halve finales 400m meisjes (Inge Drost)

15:20 Halve finales 400m jongens (Nick Smidt)

Zowel Inge Drost als Nick Smidt leverden op de tweede dag van de EJK een prima prestatie af door onder winderige omstandigheden met een verbetering van pr door te gaan naar de halve finales. Ondanks dat er hard gestreden werd voor een plek in de volgende ronde lukte het maar weinig andere atleten het om hun pr te verbeteren. Sterker nog, Nick Smidt was de enige jongen die dat lukte! Maar daarmee sta je natuurlijk nog niet in de finale. Zowel Smidt als Drost gaf aan dat het voor hun gevoel nog best een beetje harder gekund had. Het zou mooi zijn als dat lukt, want dat zou hen allebei de finale kunnen brengen.

 

15:30 Finale Polsstokhoogspringen meisjes (Dominique Esselaar)

In de kwalificaties op dag een van de EJK heeft Dominique Esselaar vast en zeker geen moment gedacht dat het haar niet zou lukken om door te dringen tot de finales van het polsstokhoogspringen. Met de Russische Lutkovskaya (pr 4m61) en de Zwitserse Angelica Moser (4m41) zijn er twee atletes die een pr hebben dat fiks hoger ligt dan de rest van het veld. Normaal gesproken gaan deze twee voor goed en zilver. Daaronder zit het veld heel dicht bij elkaar, waarbij Esselaar met een uitschieter de laatste vijf moet kunnen halen.

 

15:40: Halve finale 200m meisjes (Jiya, Klaver, Hovenkamp)

De drie dames van de 4x100-estafetteploeg lieten, na de sterke eerste runs op de 100m, tijdens de kwalificaties 200 andermaal zien dat er zeker rekening gehouden moet worden met hen bij de verdeling van de plakken op de estafette. Maar ook individueel op de 200m zou een van hen (of misschien zelfs wel meer!) best positief kunnen verrassen door door te stoten naar de finale. Lieke Klaver start in de eerste halve finale vanuit baan 5, Tasa Jiya (baan 2) en Eva Hovenkamp (baan 8) zitten in de tweede.

 

16:20 Halve finale 800m jongens (Tony van Diepen)

In de series 800m verslikte AA Talententeamlid Tony van Diepen zich bijna in de laatste 50 meter. Hij wist dat de Rus Tolokonnikov over een knalhard eindschot beschikt en moest daardoor wel vroeg aangaan om aan te kunnen haken na een eerste boemelrondje. In de tweede halve finale komt Van Diepen de Rus weer tegen. Die is vast niet van plan om van zijn tactiek af te wijken. Hopelijk kan Tony zijn spoor volgen.

 

17:30 Finale 3000m Steeple Chase (Veerle Bakker)

De kwalificaties 3000m steeple chase waren wel een hele beperkte afvalrace. Slechts vier meisjes moesten ‘eruit’. Veerle Bakker liep zuinig en bijna op routine naar de gewenste plek toe. Andere meisjes verspilden nog wat energie door hard af te sprinten in hun serie, terwijl ze al lang veilig waren. In die valkuil trapte Bakker niet. Ze deed wat nodig was om naar de finale te komen, maar ook geen stap meer. Dat levert haar misschien wel net dat beetje extra energie op om haar eigen Nederlandse Junioren Record aan te scherpen en een plak te pakken.

 

19:50 Finale 5000m jongens (Stan Niesten / Manuel de Backer)

Op de openingsdag van het toernooit wist Manuel de Backer een knappe negende plek in de wacht te slepen op de 10.000 meter. Zal hij al weer fris genoeg zijn om op de 5000 meter nog een keer te verrassen? Qua pr / sb mag er op papier meer verwacht worden van Stan Niesten. Die staat op de seizoensranglijsten zelfs tweede. Niesten lijkt baat te hebben bij een race die vanaf het startschot vol er op gaat. Met een schuin oog kijken we dan ook even naar de ranglijsten aller tijden. Daarin staat Niesten met zijn pr van 13:54.86 nu tweede achter Jesper van der Wielen.

 

Tekst: Coen Schilderman