Dag 4: Slotdag met kansrijke finales

19 juli 2015
Toernooien Vorige

 

9:30 - 18:30 Tienkamp jongens (Sybren Blok)

9:30 110m horden

10:25 Discuswerpen

13:10 Polsstokhoogspringen

16:25 Speerwerpen

18:35 1500m

De eerste dag van de tienkamp heeft Sybren Blok laten zien dat ‘ie ene strijder is die zich niet gemakkelijk gewonnen geeft. Na tegenvallend kogelstoten, herpakte hij zich uitstekend bij het hoogspringen en sloot de dag met een positief aantal ten opzichte van zijn beste meerkamp tot nu toe. De tweede dag van Sybren is zelfs beter dan zijn eerste. Dat kan er best eens voor gaan zorgen dat hij uiteindelijk de top-8 gaat halen met en richting top-5 aller tijden in Nederland kan brengen (bij de junioren, met juniorenmateriaal). Dat zou een mooie kroon zijn op Blok’s juniorenbestaan. Wie de meerkamp op de voet wil volgen en een idee wil hebben wat de prognoses zijn voor Sybren kan hier meerekenen: http://bit.ly/1OkZhl0

 

10:30 Series 4x100m meisjes (finale 16:06)

Vier van de zes meiden die mee zijn voor de estafette hebben al gelopen in Zweden. En alle vier hebben ze het prima gedaan. Nu is de kans die sterke individuele prestaties te bekronen met een groepsprestatie. Daarvoor moet wel eerst de series 4x100 meter overleefd worden. Nederland start in een halve finale met zes ploegen waar er maximaal drie van af moeten vallen voor de finale. Gezien de getoonde snelheid van de meisjes dit toernooi mag het behalen van de finale geen probleem zijn.

 

15:00 Finale 400m horden meisjes (Inge Drost)

Op precies hetzelfde tijdstip als de halve finales van zaterdag wordt op zondag de finale gelopen. Net als in de series zat Inge Drost in de halve finale weer bij de eerste drie snelsten en deze keer heeft ze vanuit baan vier goed zicht op de Italiaanse favoriet en de Belgische die in de series het snelste van allemaal was. De keuze voor de 400m horden in Eskilstuna was voor Dorst best lastig - op de 100m horden had ze finale ook kunnen halen en bij de meerkamp misschien zelfs wel in de prijzen kunnen vallen - maar pakt tot nu toe uitstekend uit.

 

16:55 Finale polsstokhoogspringen jongens (Koen van der Wijst)    

Koen van der Wijst is de laatste junior die start in een finale op de laatste dag van de EJK. Met zijn 5m21 van Breda staat Koen ondertussen gedeeld vierde aller tijden bij de junioren. Da’s knap voor een eerstejaars A-junior. Hoeveel dat precies waard is in het finaleveld moet nog blijken. Polsstokwedstrijden tijdens toernooien zijn vaker wel dan niet voorspelbaar. Op papier staat Van der Wijst 8e, maar met de lastige wind in Eskilstuna weet je het maar nooit.    

Tekst & foto's: Coen Schilderman