Dag 4 WK Para-Atletiek: Een zilveren avond voor de oranje equipe

18 juli 2017
Topatletiek Vorige

Marlou van Rhijn en Ronald Hertog hebben de 4e dag van het WK Para-atletiek in Londen kleur gegeven door beiden een zilveren plak te bemachtigen.

Van Rhijn, die op een internationaal podium bekend staat als de ‘’Blade Babe’’ wist in zowel 2013 als 2015 wereldkampioen te worden op de 100 meter in de T-44 klasse. De Monnickendamse sprintte gisteravond in een tijd van 13.20 seconde naar een, voor haar teleurstellende, tweede plek achter de Britse Sophie Kamlish. Eerder op de dag wist Kamlish in de series met een tijd van 12.90 seconde een nieuw Wereldrecord neer te zetten.  

Marlène van Gansewinkel eindigde in een tijd van 13.65 seconde op een zevende plek. Het verschil met de bronzen plak bedroeg voor haar slechts 0.4 seconde. Op zaterdag wist zij echter al een zilveren medaille te pakken bij het verspringen in de T-44 klasse.    

Ronald Hertog won met een sprong van 6.94 meter een zilveren plak bij het verspringen in de T-44 klasse. Het goud was voor de Duitse topfavoriet Markus Rehm die een afstand van maar liefst 8.00 meter op het scorebord liet zetten. De Fransman Jean-Baptiste Alaize maakte het podium vervolgens compleet. 

Eerder op de dag kwamen ook Lara Baars, Fleur Jong en Kenny van Weeghel nog in actie op de schitterende atletiekbaan in Londen. Fleur Jong werd met een tijd van 13.65 seconde vijfde in de series van de 100 meter in de T-44 klasse. Zeven honderdste van een seconde kwam zij te kort voor een finaleplaats later op de avond. Kenny van Weeghel wist op de 800 meter niet door te dringen tot de finale. De wheeler die afgelopen vrijdag brons wist te behalen op de 100 meter moet het voornamelijk hebben van de kortere afstanden. Lara Baars maakte na haar finale kogelstoten in de F-40 klasse een teleurgestelde indruk. De Nederlandse wist na een lastig jaar een knap personal record te stoten van maar liefst 7.16 meter. Achteraf kwam zij hiermee 6 centimeter tekort voor een bronzen plak en moest genoegen nemen met een ondankbare vierde plek.  

Foto: Helene Wiesenhaan