Dag 6 WK Para Atletiek: Kenny weer in actie

20 juli 2017
Topatletiek Vorige

Een uiterst rustige dag voor de Nederlandse equipe op dag 6 van de WK Para-Atletiek in Londen. De Nederlandse inbreng kwam van wheeler en medailleverzamelaar Kenny van Weeghel, actief in zijn serie 400 meter in de T54 klasse. Gisteravond berichtten wij al over het omvangrijke programma en de prachtige zilveren medaille op de 200 meter van de 36-jarige Nederlander. Vandaag werd dit meer dan eens duidelijk door als enige deelnemer van de Nederlandse ploeg in actie te komen.

Nog nauwelijks bekomen van zijn geweldige prestatie op dinsdagavond mocht Van Weeghel het ditmaal laten zien in de series van de 400 meter. Dit onderdeel kende met drie series een goede bezetting. De Nederlander kwam in actie in serie één en deed dit niet onverdienstelijk.

In een mooie tijd van 47.68 seconden pakte hij een steady tweede plek en verzekerde zich van een finaleplaats later vandaag om 22.05 uur Nederlandse tijd. Van Weeghel start hier in baan 8 en is op papier goed voor de tweede tijd. Ongetwijfeld zal hij er op gebrand zijn om in tegenstelling tot op zijn 200 meter ditmaal af te rekenen met de grote favoriet, de Tunesiër Yassine Gharbi. Voor de Nederlander zou dit na zijn bronzen medaille op de 100 meter en zijn zilveren plak op de 200 meter zomaar eens een memorabele race kunnen worden.

De andere Nederlander van wie wij gisteren melding maakten, sprinter Stefan Rusch, hoefde niet in actie te komen. Zijn serie op de 200m T34 klasse is komen te vervallen, dit betekende dat de Nederlander zich direct kon gaan opmaken voor zijn finale van aanstaande vrijdag (21.53 uur Nederlandse tijd). Na het missen van de finale op de 100 meter krijgt Rusch nu wél de kans om de strijd om de medailles aan te gaan, in een sterke finale start hij vanuit baan acht.  

Foto: Helene Wiesenhaan

WK