Dag 7 WK Para-Atletiek: Kenny pakt zijn derde plak!

20 juli 2017
Topatletiek Vorige

Op dag 7 van de WK Para-Atletiek in Londen lag de volledige Nederlandse focus op wheeler Kenny van Weeghel. De 36-jarige Nederlander kent tot nu toe een succesvol toernooi met een bronzen plak op de 100 meter en een zilveren plak op de 200 meter T-54 klasse. Dat zijn medaillehonger nog niet gestild is bewees zijn finale op de 400 meter eerder vanavond.

De Nederlander zal de laatste dagen ongetwijfeld vol verbazing hebben gekeken naar de, in bloedvorm verkerende, Tunesiër Yassine Gharbi. In de finale van de 400 meter daarom de taak voor Van Weeghel om voor eens en altijd af te rekenen met de gevaarlijke Tunesiër.

De Nederlander die op papier beschikt over de een na snelste tijd kent een goede start vanuit baan 8. Gedurende de race komt het klassenverschil van Gharbi toch bovendrijven en moet Van Weeghel genoegen nemen met een hele mooie tweede plek. In een tijd van 46.55 seconde weet hij nipt de Engelsman Chiassaro en de Zwitser Hug nog achter zich te laten en mag voor de derde maal dit toernooi de gang naar het podium maken.

Na een ongekend druk programma zit het toernooi er voor de Nederlander nu dan toch echt op, hij keert huiswaarts met drie medailles. De komende dagen komt de Nederlandse equipe alleen nog in actie op verschillende 200 meters. Stefan Rusch mag later vandaag om 21:53 uur Nederlandse tijd aantreden in zijn finale T-34 klasse. Ronald Hertog moet vandaag zijn serie in de klasse T-44 door zien te komen om een dag later aan de start van de finale te mogen verschijnen. Fleur Jong en Marlou van Rhijn hopen zich op zaterdag te verzekeren van een finaleplaats, hun finale staat gepland voor de zondagavond.   

Foto's: Helene Wiesenhaan

WK