Dag 8 WK Para-Atletiek: Een lach en een traan!

22 juli 2017
Topatletiek Vorige

De WK Para-Atletiek in Londen nadert het einde; aanstaande zondag wordt het toernooi alweer afgesloten. Dag 8 stond voor de Nederlandse ploeg in het teken van het optreden van Stefan Rusch in zijn finale over 200 meter (T-34 klasse) en de serie van Ronald Hertog op de 200 meter (T-44 klasse).

Om 21.53 uur, Nederlandse tijd, was het als eerste de beurt aan Rusch voor zijn race. Na een nette start bleek het klasse verschil voor de Nederlander toch te groot. In een tijd van 29.55 seconde moest Rusch genoegen nemen met een zesde plek. De winst ging naar de Tunesiër Walid Ktila in een kampioenschapsrecord van 27.14 seconde. De Australiër Mccracken en de voor de Verenigde Arabische Emiraten uitkomende Alhammadi pakte respectievelijk het brons en zilver.

Iets meer dan een half uur na deze race maakte Ronald Hertog zijn opwachting. Hertog, al goed voor zilver tijdens het verspringen, wilde zich via de series plaatsen voor de finale over 200 meter van zaterdagavond. Na een degelijke race komt de Nederlander als tweede over de finish, normaliter voldoende voor een finaleplaats. Helaas en tot grote teleurstelling van Hertog zelf blijkt dit niet het geval te zijn: op basis van de tv-beelden wordt de Nederlander gediskwalificeerd. Hertog is tijdens de race buiten zijn baan terecht gekomen en de wedstrijdleiding haalt de Nederlander uit de uitslag. 

Vandaag, op de voorlaatste dag van het toernooi, komen enkel Marlou van Rhijn en Fleur Jong in actie tijdens de series van de 200 meter. Iets na 12.50 uur, Nederlandse tijd, zullen wij weten of het hun is lukt om zich te plaatsen voor de finale van zondagavond. 

Foto: Helene Wiesenhaan

WK