De Brit Mahamed Mahamed en Bo Ummels winnen Abdijcross in Kerkrade

20 januari 2020
Nationaal Crosscircuit Vorige

De 22-jarige Brit Mahamed Mahamed heeft zondag de lange cross mannen gewonnen tijdens de 56ste editie van de Abdijcross in Kerkrade. Bij de vrouwen won Bo Ummels de lange cross.

Lange Cross
De lange cross mannen had een spannend verloop omdat Jesper van der Wielen, Noah Schutte en Michel Butter het tempo zeer hoog hielden over de afstand van 10,5 km. De beslissing viel pas op het eind van de laatste ronde. Mahamed forceerde een gaatje en had aan de finish een voorsprong van vier seconden op Noah Schutte (Leiden Atletiek) met een sterk lopende Jesper van der Wielen (Cifla) direct daar achter. Michel Butter (AV Castricum) werd vierde en Tom Hendrikse (AAC) vijfde.

De nationale marathonkampioene Bo Ummels (Unitas) had het knap lastig tegen Diana van Es (PAC) op de 7,4 km. Ook hier viel de beslissing pas in de laatste honderden meters in het voordeel van Bo Ummels. Op de derde plaats eindigde Marijke de Visser (Cifla).

Korte Cross
De korte cross vrouwen over 2,6 km werd een prooi voor de ontketende en sterk lopende Dagmar Smid (Prins Hendrik). Smid was in de eindsprint te sterk voor Britt Ummels (Unitas) die zeven seconden op de winnares moest toegeven. Op de derde plaats eindigde Merel van der Marel (Haarlemmermeer).

Robin van Riel (Attila) was de sterkste op de korte cross mannen over 2,6 km voor Jelmer van der Linden (Statina) en Lars Gerritsen (Passaat).

Junioren
Bij de junioren won bij de jongens A Noah Baltus (SAV) voor Djoao Lobles (Noordkop) en Jesse Fokkenrood (Scorpio). Bij de meisjes A zegevierde Tess van Randtwijk (AV’34) voor Emmy van den Berg (Prins Hendrik) en Vera de Vries (Horror). Bij de jongens B ging de eerste plaats naar Stefan Nillessen (Cifla) voor Wouter van den Akker (ATC ’75) en Ids Korver (RT Eindhoven). Bij de meisjes B tenslotte won Marit Griep (Scorpio) voor clubgenote Bieke Schipperen en Hebe Chadwick (AV ’40).

Volgende week is de laatste wedstrijd van het nationaal crosscircuit in Breda: de Mastboscross. Daarna volgt nog het NK cross in Emmeloord.