De Leukste Loopgroep van 2018: de interviews

15 mei 2018
Atletiekfan Vorige

Ontzettend veel lopers vinden dat zij lid zijn van de allerleukste loopgroep van Nederland. Ruim 340 aanmeldingen stroomden in no time binnen voor de verkiezing Leukste Loopgroep van 2018. Uit al deze trotse en enthousiaste reacties is een short list van 5 loopgroepen geselecteerd. Met plezier presenteerden zich vorige week de vijf laatste loopgroepen in de running naar deze eretitel. Onze freelance journaliste legde elke loopgroep van de shortlist drie vragen voor...:

 

1. Geen Getrut

Geen Getrut is een loopgroep van Rotterdam Atletiek en bestaat uit ruim 30 leden. De groepsnaam danken zij aan hun bijzonder positieve mentaliteit. Deze lopers houden niet van zeuren, piepen en trutten, maar van aanpakken, hard doorlopen én hard lol maken.
Lees het hele interview hier.

2. Loopgroep Zandloper

Loopgroep Zandloper bestaat uit tien groepen die bijna allemaal onder leiding van trainer Henk Mengers staan. De Zandloper is maar liefst 99 keer voorgedragen met bijna even vaak dezelfde reden: trainer Henk.
Lees het hele interview hier. 

3. HeteRUNners

De HeteRUNners is een hardloopgroep van hardloopverenging DE LOPER. Deze groep bestaat uit een heleboel vrouwen gekleed in het roze en 2 dappere heren. De HeteRUNers zijn bijzonder sociaal.
Lees het hele interview hier

4. De dinsdagavondloopgroep van AV Suomi

Deze lopers roepen zelf al jaren dat ze “de leukste hardloopgroep zijn”. De ruim dertig leden van 16 tot en met 67 jaar, zijn er voor elkaar in goede en in slechte tijden.
Lees het hele interview hier. 
 

5. Rio 2016 van AV Spado

Half grappend zeggen de 22 dames van Rio 2016 dat  ze met z’n allen in een huis gaan wonen, wanneer ze later oud zijn. Dat zegt genoeg over hoe hecht en harmonieus deze loopgroep is.
Lees het hele interview hier. 

 

BRENG NU JE STEM UIT  

Stemmen kan tot en met 31 mei.