EJOF Dag 5: Beste prestatie ooit 200 m Bram Peters

24 juli 2009
Toernooien Vorige

Met zijn tijd van 21.58 op de 200 meter vestigde Bram Peters een nieuw Nederlands record bij de B-junioren. Met een rugwind van + 0,6 haalde de atleet uit Bernheze op de laatste dag van het Europees Jeugd Olympisch Festival 0,08 seconde van het oude record, dat op naam stond van Dennis Spillekom. Peters  scherpte met die tijd ook zijn eigen pr nog eens aanzienlijk aan (stond op 21.92). Hij eindigde in de finale op een vierde plek, op 0,08 seconde van het brons. Peters was natuurlijk blij met het resultaat: \"hier heb ik voor getraind, het kon niet beter. Van tevoren had ik met de coach nog wat kleine technische details doorgenomen, die ik in de wedstrijd kon doorvoeren. Ik heb alles er uit kunnen gooien, heerlijk\".

\"\"     \"\"

Een vierde plaats was er ook voor 200 meter-loopster Eva Lubbers. In een tijd van 24.55 kwam ze 0,14 seconde tekort voor het brons. Lubbers was allesbehalve tevreden: \"Ik had last van moeie benen en was tijdens de wedstrijd niet voldoende opgepept. De bocht ging nog redelijk, maar als je dan mensen voorbij ziet komen, wil je harder en dan ga je verkrampen. Als ik nu terugkijk, kan ik geen verbeterpunten noemen. Het was gewoon waardeloos\", aldus de AKU-atlete.

\"\"     \"\"

Anouk Vetter had voorafgaande aan het toernooi al wat problemen met het kapsel in haar rechterschouder. Tijdens de kwalificatie heeft ze daarvan geen last ondervonden, maar bij het inwerpen op de finaledag ging het meteen mis. Ze voelde haar schouder meteen en meldde zich af voor de finale. Zichtbaar teleurgesteld liep ze het veld af. \"Het is zuur, maar ik stop nu om in de toekomst wel weer te kunnen werpen. Gelukkig heb ik vanmiddag de finale van de estafette nog\", aldus Vetter.

Op de 800 meter was er een vijfde plaats voor Jorian Damen. Hij kwam in een tijd van 1.57.10 over de finish, ruim vier seconden boven zijn beste tijd ooit. Damen is echter bijzonder tevreden met zijn prestatie. Hij zegt daarover: \"ik ging voor een vijfde plek en die heb ik gehaald. De race was een tactische, een langzame race met een eindsprint en dat ligt mij wel. In de laatste bochten zat ik redelijk ingesloten en moest ik meegaan in het sprintgeweld. Op het laatste rechte stuk moest ik in laan 3 lopen om atleten in te halen. Dat is me met twee gelukt, maar ik ben waarschijnlijk net iets te laat aangegaan om de nummer 4 nog te pakken. Jammer, maar al met al heb ik een goed toernooi gehad en ben ik trots op het resultaat\".

\"\"     \"\"

In het speerwerptoernooi bij de jongens gooide Alain de Deugd in zijn eerste worp 62.75 m. De tweede worp kwam een stuk minder ver: 59.78. Zijn derde worp was ongeldig, maar de ruim 62 meter brachten hem wel in de finale. Ook hier wist hij zijn eerste poging niet te verbeteren (62.61 m en 59.06 m) en dat resulteerde in een achtste plaats. De Rus Iordan won het speerwerpen met een afstand van 75.59 m.

\"\"     \"\"

Alle ogen waren vervolgens gericht op de twee estafetteteams. Allereerst was het de beurt aan Anouk Vetter, Naomi Klomp, Eva Lubbers en Berthe Makizodila. Het team startte in laan 6 na de eerste goede wissel ging het bij de tweede fout. Klomp en Lubbers redden de wissel niet binnen het vak en Lubbers viel vervolgens ook nog een hard. Klomp kon enige tijd na de wedstrijd nog niet aangeven waar de foute wissel nu aan lag. \"Ik zei nog tegen Eva: \'ho, wacht\', maar het was te laat. Ik kon er niet op tijd bij komen. En gisteren in de series ging de wissel nog wel perfect\", aldus een zeer teleurgestelde Klomp.

\"\"     \"\"
Naomi Klomp                                                       Wissel Vetter/Klomp

Ook bij de jongens liep de 4 x 100 meter uit op een deceptie. De wissel van Maxim Ouwendijk op Bram Peters en van Peters op Sander Pupella liepen goed. Bij de derde wissel raakte Pupella in de verkeerde laan, nadat hij de stok had overgegeven aan Victor Strijbis. Het team werd gediskwalificeerd. Pupella geeft zelf aan dat hij teveel op Strijbis moest inhalen en daardoor in de laan naast de zijne kwam. Er werd nog wel protest aangetekend omdat er geen atleet hinder had van de misstap, maar de uitslag werd niet teruggedraaid. Nederland finishte als vierde.

\"\"     \"\"
Victor Strijbis                                                     Wissel Pupella/Strijbis

Voor alle uitslagen, klik hier

Voor de speciale EJOF-pagina\'s, klik hier