EK indoor dag 1: Anouk Vetter vierde na drie onderdelen

01 maart 2019
Toernooien Vorige

Anouk Vetter begint haar vijfkamp bij de EK indoor in Glasgow sterk. Op het eerste onderdeel, de 60 meter horden, zet zij de vierde tijd neer in het deelnemersveld. Met haar tijd 8.33 sec. zit Vetter tevens dicht bij haar persoonlijke record van 8.25 sec.

Het hoogspringen begint Vetter op 1,66 meter. Tot aan 1,72 meter weet zij foutloze sprongen neer te zetten. Uiteindelijk haalt Vetter de 1,75 meter in haar tweede poging, waarmee zij een goede score noteert bij het hoogspringen (persoonlijk record is 1,77 meter).

Bij het derde onderdeel, het kogelstoten, stoot Vetter direct in de eerste poging de kogel naar een afstand van 15,40 meter. Hiermee wint Vetter het derde onderdeel en stijgt ze naar een vierde plaatst in de tussenstand.

Tony van Diepen plaatst zich voor de halve finale 400 meter

Van Diepen wist zijn race sterk op te bouwen, waardoor hij als tweede over de finish kwam. Met een tijd van 47.32 sec. weet hij een plek te veroveren in de halve finales later vandaag. Liemarvin Bonevacia kwam in de series 400 meter tot een tijd van 47.86 wat helaas niet genoeg is om door te gaan naar de halve finale. Om 22:00 uur loopt Van Diepen de halve finale 400 meter.

Season best voor Lisanne de Witte

Net als Tony van Diepen weet Lisanne de Witte zich te plaatsen voor de halve finale 400 meter. Van het begin af aan loopt De Witte aan kop en finisht dan ook als eerste in haar serie. In een sterke season best van 52.56 sec. verovert De Witte een plek in de halve finale later vandaag (21:36 uur).

Geen finaleplek voor de 3000 meter mannen

Bram Anderiessen komt tot een tijd van 8:18,30. ‘Is toch wel een nieuwe ervaring om tussen deze mannen te lopen. Veel geduw en getrek. Ik had me mijn debuut wel anders voorgesteld’, aldus Anderiessen.

In de tweede series kwamen Mike Foppen en Benjamin de Haan in actie voor Nederland. Benjamin de Haan begint de race erg goed, maar verliest halverwege de wedstrijd zijn linker spike door een los zittende veter. Uiteindelijk weet hij het tempo hierdoor niet meer vast te houden waardoor hij afzakt in het veld. De Haan finisht in een tijd van 8:11,57. Mike Foppen weet zijn race goed te verdelen en weet steeds verder naar voren te lopen in het veld. Foppen finisht als zesde, maar zijn tijd 7:57,55 is helaas niet goed genoeg voor een plek in de finale.

Om 20:04 uur vervolgt Anouk Vetter haar vijfkamp met het verspringen. Lees hier het vervolg van dag 1. Volg de Atletiekunie via Facebook, Twitter of Instagram voor live updates.

Foto's: Erik van Leeuwen