EK indoor dag 1 avond: De Witte & Van Diepen door naar finale 400 meter

01 maart 2019
Toernooien Vorige

Met een persoonlijk record plaatst De Witte zich als vierde voor de finale (52.38). Ook Tony van Diepen plaatst zich voor de finale 400 meter in een persoonlijk record van 46.62 sec. 

Eerder vandaag liep Lisanne de Witte al een sterke race in de series 400 meter. Met een season best van 52.56 plaatste De Witte zich voor de halve finale die vanavond gelopen werd. In die halve finale liet ze nogmaals haar grote klasse op de 400 meter zien. Van Diepen weet te verrassen in de halve finale met een persoonlijk record waarmee hij zich als vierde plaatst voor de finale. De Witte en Van Diepen zien we zaterdagavond om 21:10 uur en 21:22 uur terug.

Zesde plek voor Maureen Koster op de 3000 meter

In de finale 3000 meter wist Koster lange tijd aan te haken in de kopgroep. Koster finishte uiteindelijk op een goede zesde plek in een tijd van 8:56,22. Julia van Velthoven eindigde op de dertiende plek in 9:14,90.

Anouk Vetter breekt vijfkamp af

Vetter begon de dag goed. Na drie van de vijf onderdelen stond ze op een vierde plek in de tussenstand. Bij het hoogspringen ging het echter mis. "Ik had een gekke afzet en voelde de voet stijf worden. Bij het kogelstoten had ik er geen last van, maar in de pauze werd het erger." Om erger te voorkomen moet Vetter de vijfkamp bij het EK indoor in Glasgow helaas vroegtijdig afbreken.

Thijmen Kupers mist op één honderdste de halve finale 800 meter

Thijmen Kupers en Richard Douma vertegenwoordigden Nederland op de 800 meter. Kupers liep een gecontroleerde race maar kwam op de finishlijn net tekort waardoor hij als derde finishte (1:48,72). De eerste twee gingen automatisch door aangevuld met twee tijdsnelsten. Waar in de eerste serie al een snellere tijd werd genoteerd hield het EK indoor hier helaas op voor Kupers. Ook Douma wist geen plek in de halve finale te bemachtigen. Hij finishte in een tijd van 1:50,36 wat niet genoeg was voor een plek in de volgende ronde.

Morgen beginnen we om 11:25 uur met de series 60 meter met Joris van Gool. Volg de Atletiekunie via FacebookTwitter of Instagram voor live updates. Lees hier het verslag van Dag 1 ochtend terug.

Foto's: Erik van Leeuwen